Un oficial de la Kiev anunță condiția prin care Ucraina acceptă negocierile de pace

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE

În timp ce Volodimir Zelenski face o vizită de stat în Polonia, Financial Times aruncă bomba: Ucraina „este pregătită” să discute cu Rusia despre Crimeea, dacă reușește contraofensiva militară.

Un înalt oficial spune că, prin aceasta, administrația de la Kiev nu exclude eliberarea peninsulei ocupate prin mijloace militare.

Kievul este dispus să discute despre viitorul Crimeei cu Moscova, dacă forțele acesteia ajung la granița peninsulei ocupate de Rusia, a declarat unui reporter al Financial Times un consilier de prim rang al președintelui Volodimir Zelenski.

citește și: Focul cerealelor ucrainiene aprinde prețulurile la raft

Prestigioasa publicație financiară îi dă și numele Andrei Sibia, adjunctul șefului biroului lui Zelenski.

Anunțul pare BOMBĂ pentru că este prima declarație mai explicită a unui oficial kievean care vorbește despre dispoziția administrației Volodimir Zelenski de a începe negocieri de pace. Dialogul cu Kremlinul a fost oprit, în aprilie anul trecut.

Care sunt condițiile Kiev-ului?

„Dacă vom reuși să ne atingem obiectivele strategice pe câmpul de luptă și dacă vom ajunge la granița administrativă cu peninsula Crimeea, suntem gata să deschidem o cale diplomatică pentru a discuta această problemă,” a spus Sibia, referindu-se la mult discutata contraofensivă ucraineană.

El a ținut să adăuge: „Nu înseamnă că excludem calea de eliberare [a Crimeei] de către armata noastră.”

Remarcile lui Sibia i-ar putea liniști pe oficialii occidentali, care sunt sceptici cu privire la capacitatea Ucrainei de a-și recâștiga peninsula prin luptă. Aceștia își fac griji că o ofensivă dură l-ar putea determina pe președintele Vladimir Putin să escaladeze războiul, posibil chiar cu arme nucleare, mai scrie Financial Times.

Până în prezent, Zelenski a exclus discuțiile de pace, până când toate forțele ruse părăsesc întreaga Ucraină, inclusiv Crimeea, mai notează sursa citată.

Donald Trump cere reducerea fondurilor pentru Departamentul de Justiție și FBI

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Imagini ale vagoanelor aurite din trenul de lux al lui Zelenski, publicate în Polonia
Președintele Ucrainei, Vlodimir Zelenski, a ajuns la ultima sa vizită de stat în gara Przemyśl ...