Președinția română a UE a SPART GHEAȚA în negocierile privind bugetul european

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniul digital, a obținut acordul politic parțial provizoriu în negocierile cu Parlamentul European cu privire la Programul Europa Digitală.

Acesta este primul dosar din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 care a obținut un acord parțial provizoriu, principalul obiectiv fiind de a maximiza beneficiile transformării digitale în folosul cetățenilor, întreprinderilor, administrațiilor publice din Europa.

„Programul Europa Digitală este primul program european care vizează excelența și consolidarea capacităților digitale strategice ale Europei, precum și asigurarea investițiilor necesare în domenii cheie cum ar fi: supercalculul, securitate cibernetică, inteligența artificială și competențe digitale, astfel încât Europa să fie competitivă la nivel mondial, în contextul unei dezvoltări industriale și tehnologice la cel mai înalt nivel”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale din România, președinte al Consiliului TTE în domeniul digital.

Ce este programul Europa Digitală?

În decembrie 2018, UE a instituietun nou program de finanțare, Europa digitală, care va fi lansat în 2021 pentru a sprijini transformarea digitală a societăților și a economiilor Europei.

Programul Europa digitală va oferi finanțare pentru proiecte în cinci domenii: supercalcululinteligența artificială, securitatea cibernetică, competențele digitale avansate, și asigurarea utilizării pe scară largă a tehnologiilor digitale în întreaga economie și societate.

Finanțarea pentru proiecte care să dezvolte capacitățile de calcul de înaltă performanță ar fi benefică pentru domenii cum ar fi asistența medicală, siguranța autovehiculelor și energia din surse regenerabile. Cu sprijinul UE, autoritățile publice și chiar și cele mai mici întreprinderi ar avea un acces mai bun la instalații de testare a inteligenței artificiale, ceea ce ar contribui la răspândirea utilizării IA. Ar urma să fie acordată finanțare și pentru echipamente de ultimă generație în materie de securitate cibernetică și apărare cibernetică.

Europa digitală va fi complementară cu o serie de alte programe care sprijină transformarea digitală, cum ar fi Orizont Europa și aspectele digitale ale Mecanismului pentru interconectarea Europei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lidia Fecioru explica tehnica japoneza inedita prin care alungam durerea si stresul
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru ne invata cea mai eficienta tehnica japoneza care ne ajuta sa alungam ...