PSD trimite „Euronews” la lecţia de documentare

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

Postul de televiziune „Euronews” a făcut un obicei de a ataca România şi coaliţia de guvernare, liber aleasă de către români. Într-un material aşa zis documentar a prezentat doar opinia Laurei Ştefan , o oengistă apropriată de Cioloş, care a spus că „au existat în mod constant încercări de subminare a statului de drept.”

Partidul Social Democrat a trimis un drept la replică postului european, prin care îi pune în oglindă redacţiei postului, chestiunile eludate de „luptătoarea” pentru statul de drept: existenţa protocoalelor secrete despre care „analista” nu spune nimic; abuzurile unor magistraţi; presiunile asupra judecătorilor de a da sentinţe contrare propriilor judecăţi.

Ce nu vede activista anticorupţie e modul în care ofițeri SRI s-au implicat în anchete penale și în decizii ale instanțelor

„Afirmația Laurei Ștefan că „au existat în mod constant încercări de subminare a statului de drept” este lipsită de orice fundament și induce o percepție cu totul falsă privind situația din România. Contrar celor afirmate de Laura Ștefan, reforma în Justiție promovată de coaliția de guvernare a înlăturat elemente care au afectat grav statul de drept din România. De asemenea, a introdus garanții suplimentare pentru protejarea magistraților față de presiunile care erau exercitate asupra lor de serviciile de informații și de unele parchete scăpate de sub orice control democratic” se mai spune în textul dreptului la replică. Ce nu vede activista anticorupţie e modul în care ofițeri SRI s-au implicat în anchete penale și în decizii ale instanțelor.

„Euronews” s-a specializat pe propagandă

PSD aduce aminte conducerii postului european că un jurnalism de calitate este cel bazat pe principiul audiatur et altera pars, ceea ce nu a fost cazul în materialul dat pe post.

Laura Ştefan este expertă anticorupţie la Expert Forum, lucrând ca activistă în domeniu de peste zece ani. A fost una dintre nominalizările pentru postul de ministru al justiţiei în guvernul Cioloş. De la Transparency International România a plecat nu numai cu coada între picioare, ci şi cu ceva soft.

Canalul european „Euronews” a publicat integral dreptul la replică.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Persoanele care au fost victimele unui abuz sexual în adolescenţă au o calitate mai scăzută a vieţii l maturitate, relevă un studiu publicat de Neuroscience
Persoanele care au suferit cel puţin odată în viaţă agresiuni sau abuzuri sexuale au o ...