Dacă ar ști Beni Netanyahu să pună mulțimea să strige: “Capul lui Moțoc vrem!”

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Dacă Benjamin Netanyahu ar fi citit nuvela “Alexandru Lăpușneanu,” scrisă de strămoșul meu Constantin Negruzzi, ar fi știut cum să pună mulțimea adepților săi să strige: “Capul lui Moțoc vrem!”

Românca Iulia Motoc este șefa completului de trei magistrați de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care va judeca arestarea lui Benjamin Netanyahu, acuzat de procurorul procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) de crime de război, alături de liderii Hamas.

Premierul Israelului doar s-a delimitat cu dezgust de alăturarea sa teroriștilor din Gaza.

Bibi ar fi putut produce o revoluție în sistemul judiciar european, devenit un fel de Inchiziție a conducerii neecumenice progresiste de la Bruxelles, dacă ar fi știut cum să profite de dorința mulțimii: “Capul lui Moțoc vrem!”

Înzestrați cu satârul legii, urmașii bietului boier Moțoc, ucis la cererea prostimii (proști, dar mulți, vorba lui Lăpușneanu), ajung de mirul pământului. Decid arestarea lui Bibi, dar nu-l pot ridica, fiindcă n-au „brațe vânjoase, arme cu tărie.” Premierul Israelului este apărat de Constituția țării sale, nu de noua Ordine Mondială. Cine ar cuteza să-l dea pe mâna lui Moțoc și pușcăriei democratice poate avea soarta lui Zoran Gingici, primul ministru care l-a predat pe Slobodan Miloșevici Tribunalului Internațional de la Haga. A fost străpuns de “dulcele glonț al patriei.”

Dar ce pilde are nuvela lui Negruzzi din Trifești, sat Hermeziu, locul de naștere al mamei mele, Ileana?

Că domnitorul nu doar că l-a executat pe vornicul său, ci și pe alți 47 de boieri și le-a arătat prostimii capetele lor.

Iulia Motoc a ajuns pe piscurile magistraturii europene, fiindcă a fost o dată colegă de procuratură comunistă cu Monica Macovei, la Giurgiu.

De la arestarea țăranilor că au furat doi știuleți de la CAP, la reținerea premierului Benjamin Netanyahu e o Calee Lactee de destin de rețea.

Bucurându-se de prietenia cu Laura Codruța Kovesi, Iulia Motoc a și ajutat-o pe cea din urmă să invalideze la CEDO soluția de demitere a sa, din funcția de procuror șef al DNA.

Cel mai înalt magistrat român, dacă e să o luăm pe ierarhia demnă de capra podului, are în plus și un soț ASPEN, Mihnea Motoc, fost ministru în civil al apărării, în mandatul tristei figuri a lui Dacian Cioloș, premierul  Le coq gaelic al României.

De fapt și de drept, Bibi Netanyahu nu se luptă cu gașca lui Moțoc, ci cu rețeaua care o butonează și o ține la comanda justiției europene

Apropos de arestarea lui Vladimir Putin, dictată de judecătorii Tribunalului Internațional de la Haga. Eram într-un studio de televiziune cu amicul și colegul meu Florian Bichir. Cât ar dura o împușcătură de pistol, am decis să jucăm rolul de procurori internaționali și să mergem – în calitate de Lolek și Bolek – să-l arestăm pe tiranul de la Moscova. Se făcea că urcăm în avion, în chip de Pat și Patașon, și ne prezentăm în poarta Kremlinului!

Scoatem noi cuvioasele legitimații și le spunem că am venit să-l ridicăm pe condamnatul internațional. Ni se trântește ușa-n nas și mergem de ne fotografiem cu biserica Sfântu Sfântului Vasile Blajinul! Văzând că am scăpat ieftin, ne reculegem la moaștele martirului și ne rugăm să ne aibă-n pază cel puțin până la avion!

Dar chiar ne-am tâmpit? Așa se arestează liderii mondiali? Din ce considerente legea noastră a europenilor e bună și a lor e proastă? Cine suntem noi să-i judecăm pentru crime de război?
În locul lui Beni, aș trimite cruciada împotriva judecătorilor răspopiți ai statului de drepți european. Nu de alta dar să eliberăm Europa de noua juntă a magistraților cu trese și cocorații.

P.S. Cititorii vigilenți mă apostrofează că pe duduia Iulia o cheamă Motoc, nu Moțoc, dar cum în lumea occidentală nu se scrie cu diacritice, tot un drac.

Ilie Năstase dezvăluie cu cine va vota la alegerile locale din 9 iunie

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Gabriela Firea: Construim Spitalul Metropolitan, după câștigarea alegerilor pentru Primăria Generală
Starea sistemului de sănătate din România este departe de a fi perfectă, dar se îmbunătățește ...