SUV-urile vor plăti de trei ori prețul parcării în Paris, așa au decis parizienii la referendumul de duminică

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Printr-un referendum, organizat de primarul socialist al Parisului, la care au participat mai puțin de 6% dintre alegători, s-a aprobat triplarea prețurilor la parcări pentru SUV-uri, mașini de gabarit mediu.

Puţin mai mult de 78.000 din cei 1,3 milioane de alegători (5,68%) au participat la acest referendum care creează un tarif specific pentru parcarea „maşinilor individuale grele, voluminoase, poluante”.

Referendumul atacă SUV-urile (acronimul englez pentru Sport Utility Vehicle) cu caracteristici care combină „cele ale unui autoturism cu cele ale unui vehicul utilitar”, şi 4×4-urile.

Potrivit proiectului primarului socialist Anne Hidalgo, utilizatorul unui vehicul termic sau hibrid plug-in cu o greutate mai mare de 1,6 tone, sau două tone pentru un vehicul electric, va trebui să plătească în curând 18 euro pe oră pentru parcarea în cartierele centrale ale capitalei, 12 euro pentru arondismentele exterioare.

Deliberarea va fi prezentată în luna mai pentru aplicare pe 1 septembrie, a indicat Anne Hidalgo când a anunţat rezultatele la Primăria Parisului.

Primarul a salutat o „alegere clară a parizienilor” în favoarea unei măsuri „bune pentru sănătatea noastră şi bune pentru planetă.”

Dreapta pariziană a criticat referendumul

Pentru opoziţia de dreapta, acest referendum „demonstrează amploarea manipulării de către Primărie, care vizează SUV-urile în comunicarea sa în timp ce, în realitate, orice tip de vehicul este susceptibil de a fi afectat de standardele supuse votului”.

„Face parte dintr-o formă de ecologie punitivă”, chiar dacă trebuie să „îndreptăm spre vehicule mai uşoare”, a declarat pe RTL Christophe Béchu, ministrul francez al tranziţiei ecologice.

Potrivit primăriei, suprataxa ar viza „aproximativ 10% din parc” şi ar putea aduce venituri suplimentare în jur de 35 de milioane de euro.

Referendumul de duminică a avut la mai puţin de un an după ce, în aprilie 2023, locuitorii Parisului au votat pentru interzicerea trotinetelor electrice de închiriat.

New York Times dezvăluie planul de distrugere a lui Trump

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Duel la distanță Gheorghe Flutur – George Simion
Vădit enervat de organizarea de către AUR a primului miting împotriva sa, președintele PNL Gheorghe ...