Lia Lucia Epure îi bate obrazul lui Dominic Fritz: Ce capitală culturală fără Phoenix?

Andrei Marcu ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Profesorul de comunicare Lia Lucia Epure, unul dintre fondatorii Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, îi bate obrazul primarului Dominic Fritz, pentru că a uitat spiritul Timișoarei și s-a înhăitat cu profitorii revoluției, ba chiar unii securiștii fiind sponsori ai evenimentelor din anul 2023. Ce capitală culturală fără Phoenix și Pro Musica? – se întreabă jurnalista într-o scrisoare deschisă.

Iată mesajul principal!

“Ați scos din istoria orașului, dar și din istoricul candidaturii, o parte importantă a societății civile. Ați șters din site-ul Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii al cărei președinte sunteți, implicarea cluburilor Rotary și Lions din Timișoara. Din aceste cluburi, din care fac parte mai mulți participanți la Revoluția Timișoara (pe unii mi se părea chiar că-i respectați, dar m-am înșelat), eu însămi fiind de peste 20 de ani în Rotary Club Timișoara, s-a născut, între 2010 – 2011, nucleul care a precedat înființarea ATCC2021. Ne-am întâlnit în numeroase rânduri, în vremea în care Timișoara nu era ÎNCĂ unul din orașele candidate. Dar știți asta, pentru că informațiile erau pe site -ul șters acum și contrafăcut. Informațiile erau în istoricul candidaturii. Am fost la Bruxelles, în 2011, într-un grup de timișoreni, pentru un dialog cu membri importanți ai Comisiei de Cultură din cadrul CE.

Pentru generarea unei emulații, am fost în licee și universități, explicând ce argumente am avea pentru candidatură și ce rezultate am putea obține. Dar nu știți, nu? Nu, sigur că nu, nu erați în Timișoara, decât ca un fel de turist cu planuri de viitor, un voluntar care părea ”delicat și muzical”, nu?

Ați scos din prezentare, prin blurarea imaginilor din documentarul privind istoricul CCE, pe doamna Simona Neumann, cea care a fost directorul ATCCE2021, timp de nouă ani, cea care a coordonat și rescris tot dosarul de candidatură, și care era alături de unii colegi din ATCCE2021, dar și alături de primarul momentului, domnul Nicolae Robu, la București, la Ministerul Culturii, în momentul anunțării victoriei. Este adevărat că ATCCE 2021 a luat ființă în anul 2012, când era primar domnul Gheorghe Ciuhandu, dar prima etapă s-a consumat în 2014, iar etapa finală, în 2016. Înaintea câștigării, un grup de prieteni, pe care-i aveți în acest moment, boicotau candidatura. Spuneau că Timișoara nu are nicio șansă, că nu are potențial etc etc… Și apoi, ce? Odată cu victoria, iată, cârcotașii au devenit specialiști, ba, mai mult, au generat o campanie murdară la adresa asociației și a dnei Simona Neumann. De ce? Istoria va dovedi, dar știm deja. Planurile s-au materializat în bugete ale Centrului de Proiecte, dar și acesta este alt subiect.

Capitala Culturală fără Phoenix și Pro Musica?

Au apărut în filmul de final persoane care au lucrat la dosar câteva luni sau deloc!

În dosar se subliniază Timișoara multiconfesională. Dar Mitropolia Banatului, membru fondator în ATCCE 2021 nu apare deloc! Când peste 80 la sută din populația noastră este ortodoxă, credeți că observatorii de bun simț nu își pun întrebări?

Ați adus în același film persoane care au avut roluri mărunte, neimportante, sau personaje fără nicio atingere reală cu spiritul Timișoarei.

Capitala Culturală fără Phoenix? Fără imnul Timișoarei compus de Ilie Stepan, Pro Musica? Sfidare! Atât! Ele fac parte din spiritul Timișoarei!

Nu doresc să fac radiografia anului CCE, ci doar să ating, legat de finalul pe care l-ați conceput alături de o echipă care s-a înfruptat din ”merele zemoase” ale livezilor bucuriei, durerea, dezamăgirea, pe care le-ați adus în sufletele unui mare număr de timișoreni, dar care nu sunt sau nu pot să fie (din rațiuni ce țin de temeri, poate și de lașități, de ce nu?) la fel de vocali! Eu nu-i judec pe ei. Fiecare are dreptul la tăcerea sa…”, scrie Lia Lucia Epure într-o scrisoare deschisă, publicată în Ziua de vest.

Atacurile cu drone din Marea Roșie aruncă în aer prețul la energie în Europa

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă: la finalul anului 2024, vom circula pe drum expres Craiova-Pitești
Drumul expres dintre orașele Craiova și Pitești va fi complet dat în folosință la finalul ...