Bogdan Aurescu vâră România în grupul de sprijin al Vanuatu

Marius Ghilezan ACTUALITATE Diverse

România s-a alăturat unei coaliţii-nucleu de 17 state ONU din toate regiunile geografice, iniţiată de Vanuatu, pentru a solicita un aviz consultativ al Curţii Internaţionale de Justiţie pe tema schimbărilor climatice, informează Ministerul Afacerilor Externe. Anunțul a fost făcut exact când mica insulă din Pacific a fost ținta unui ciclon.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de MAE, acţiunea iniţiată de Vanuatu este menită să clarifice obligaţiile statelor în temeiul dreptului internaţional în ce priveşte efectele schimbărilor climatice şi să determine comunitatea internaţională să-şi consolideze eforturile pentru combaterea schimbărilor climatice şi protejarea statelor vulnerabile.

Vanuatu, o mică națiune insulară din Pacific, este deosebit de vulnerabilă la schimbările climatice și a fost mult timp în fruntea eforturilor de combatere a acestora, scrie site-ul Climate change News.

MAE: Avizul e consultativ

Țările semnatare ale Apelului Vanuatu fac apel la Curtea Internațională de Justiție pentru adoptarea unui aviz, prin care statele ONU sunt invitate să transmită un semnal unitar privind angajamentul lor de a respecta obligaţiile climatice existente în temeiul dreptul internaţional. Adică, legislația internațională să fie armonizată pentru găsirea unor soluții de salvare a apelor mărilor și oceanelor.

În şedinţă solemnă, CIJ pronunţă avizul consultativ cu privire la chestiunea sesizată. Spre deosebire de hotărârile Curţii în cazuri contencioase, avizele consultative nu sunt obligatorii, mai spune același comunicat de presă al MAE.

The New York Times: Scholz a ajuns la Washington spre „finalul jocului” din Ucraina

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
58 % dintre nemți se tem că Germania va fi târâtă în război
58 % dintre nemți sunt speriați că vor fi târâți într-un război contra Rusiei, relevă ...