Marea Britanie: Politețea nu înseamnă slăbiciune

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Ministrul britanic de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a îndemnat Uniunea Europeană să nu mai pună presiuni pe Marea Britanie să accepte prevederi pentru Brexit pe care nu le vrea, deoarece țara nu va ceda. Șeful diplomației de la Londra a spus liderilor europeni că este momentul să facă un pas în spate, să se îndepărteze de abisul unei ieșiri a Marii Britanii din UE fără niciun acord și să se așeze la masa negocierilor și să facă propunerile guvernului britanic să funcționeze.

Theresa May: „UE respinge propunerile Londrei, dar nu oferă nimic în schimb”

“Nu confundați politețea britanică cu slăbiciunea. Dacă vreți să ne băgați la colț, vom rămâne fermi pe poziție, acest gen de țară suntem”- a spus Jeremy Hunt pentru BBC Radio 4. Comentariul ministrului de Externe a venit după ce premierul Theresa May a spus că este inacceptabil ca UE să respingă propunerile Londrei, așa numitul acord de la Chequers, fără să ofere nimic în schimb.

La summit-ul informal de la Salzburg de săptămâna aceasta, liderii europeni au spus că planul viitorei relații dintre UE și Marea Britanie, așa cum a fost propus de guvernul Theresei May, nu va funcționa niciodată și că, mai mult, riscă să submineze piața unică. Planul Chequers, agreat în iulie, vorbește de un set comun de reguli pentru schimburi de bunuri dintre UE și UK, continuarea armonizării cu regulile europene, control parlamentar asupra politicii comerciale a Marii Britanii și o “graniță fără fricțiuni” în Irlanda de Nord, între teritoriul britanic și teritoriul Irlandei, parte a UE.

Theresa May a spus clar că este gata să plece de la negocieri decât să accepte o înțelegere proastă. Jeremy Hunt a refuzat să nege faptul că Marea Britanie ar putea să urmărească acum să obțină un acord cu Uniunea Europeană similar cu cel obținut de Canada – adică foarte puține bariere vamale, dar fără plată pentru acces pe piața unică.

Totuși, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a spus că este optimist că se poate ajunge la o înțelegere acceptabilă pentru ambele părți până la final. Ministrul de Externe al Irlandei a afirmat că negociatorul-șef al UE l-a informat că acordul de Brexit este gata în proporție de 87%. Michel Barnier, cel care conduce tratativele din partea Bruxelles-ului, a spus că luna octombrie va fi momentul adevărului dacă vom avea un Brexit cu sau fără acord.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
BBC nu va televiza nunta nepotei Reginei, din motiv că nu va face audiență
Postul public britanic BBC a refuzat să transmită în direct la TV nunta Prințesei Eugenie, ...