Azi, în Aula Bibliotecii Academiei Române / Se vinde “Biletul de ieșire” al lui Petre Mihai Băcanu!

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Miercuri, 26 iunie, ora 12:00, în cadrul Bibliotecii Academiei Române, Editura Vremea vă invită la un dialog inedit cu jurnalistul Petre Mihai Băcanu, pe marginea cărții sale de memorii Bilet de ieșire. Vor lua cuvântul Ana Blandiana și prof. ing. Nicolae Șt. Noica, autorul preferând să se angajeze într-un dialog cu publicul, în locul unei cuvântări. Evenimentul va fi încadrat de o expoziție de documente de arhivă, fotografii și instantanee din ziarul România Liberă.

Lansat în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024, volumul intitulat Bilet de ieșire. Memorii din vremea ciumei a fost cel mai vândut titlu al Editurii Vremea la acest târg și a prilejuit rememorarea unor practici specifice Securității, în istoria recentă a poporului nostru: arestări abuzive, anchete nemiloase și bătăi cumplite, în cazul de față, „experimentate” pe propria piele de către jurnalistul Petre Mihai Băcanu.

citește și: Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

„S-a tot făcut apel la iertare. Bine, i-am iertat, dar justiția putea – și mai poate încă – să-i selecționeze pe torționari. Cei din Direcția a VI-a au fost, zice-se, doar călăi subțiri și vor muri de bătrânețe, fără să li se clintească măcar un fir de păr în cap. Fuseseră selectați după cât erau de bestii. Chinuiau și băteau din plăcere. Torționari cu patalama, bătăuși profesioniști, au ajuns chiar și șefi SRI peste câte cinci județe.” – scrie Petre Mihai Băcanu în cartea sa de memorii. „Unii m-au întrebat: oare a meritat să vă sacrificați pentru o gloată? A meritat!”

La evenimentul organizat la Biblioteca Academiei Române, Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu, Petre Mihai Băcanu va răspunde întrebărilor adresate din public. În sală va fi organizată și o expoziție dedicată subiectului acestui volum, cuprinzând documente din arhiva Petre Mihai Băcanu, fotografii și articole din ziarul România Liberă. Evenimentul va avea loc astăzi: 26 iunie, ora 12:00.

Julian Assange, eliberat din închisoare

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum a reușit PSD să facă firmele să lucreze continuu pe Autostrada A7 – șansa dezvoltării în județele Moldovei
Județele Moldovei sunt singurele rămase cu decalaje majore în economie în ultimii 34 de ani. ...