PSD, scor istoric la europarlamentare, cel mai mare de la integrarea României în UE: cei mai mulți eurodeputați de la același partid

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Pentru următorul mandat al Parlamentului European, PSD va trimite la Bruxelles 11 reprezentanți, cel mai mare număr de aleși din cadrul aceluiași partid, de la intrarea României in UE, surclasând PNL, care au obținut 8 mandate. Alianța PSD-PNL a reușit să obțină un număr total de 19 mandate pentru Parlamentul European, însumând un scor național de aproape 50% din totalul voturilor exprimate. Totalul europarlamentarilor trimiși de România în 2024 la Bruxelles este de 33, AUR obținând 6 mandate, ADU 3, UDMR 2, SOS 2 și 1 independent.

Prima dată în istoria României când un singur partid trimite 11 eurodeputați la Bruxelles

Dacă la alegerile locale, social democrații au un avans național considerabil în fața liberalilor, la scrutinul european, PSD și-a surclasat colegii de coaliție de la PNL și au reușit performanța, pentru prima data de la integrarea României în UE, de a avea un număr de 11 eurodeputați.

Doar în 2009 PSD a mai trimis 11 europarlamentari la Bruxelles, însă asta în cadrul alianței PSD-PC de la acel moment. Spre comparație, în același an 2009 PNL obținea doar 5 mandate, atât cât a obținut și la scrutinul următor, în 2014. De cealaltă parte, în 2014, în cadrul unei noi alianțe condusă de PSD, PSD-PC-UNPR, aceștia câștigau 20 de mandate de europarlamentari.

PSD este marele câștigător al acestor alegeri, pe toată linia. Social democrații sunt pe primul loc în încrederea românilor, confirmată prin vot. În privința votului politic, PSD are un rezultat mai bun cu 4-5 puncte față de precedentele alegeri, în timp ce PNL are mai puțin decât a obținut în 2020.

PSD rămâne principala forță politică a țării

Rezultatele arată o creștere a numărului de poziții obținute la conducerea județelor sau la primăriile din orașe, comune și sate obținute de PSD, față de alegerile din 2020. Social democrații i-au convins pe români ca sunt alegerea potrivită pentru următorii patru ani prin politicile implementate de PSD atât la nivel național, de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu, cât și la nivel local.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Putin sprijină Coreea de Nord pentru a rezista planului de sancțiuni impuse de SUA
Ceremonii fastuoase au fost organizate la Phenian, în cinstea vizitei lui Vladimir Putin, venit special ...