Politologul Marius Ghincea: după alegeri, PNL și PSD vor adopta o linie mai naționalistă

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Politologul Marius Ghincea,  cu un doctorat la Institutul Universitar European din Florența, spune într-un interviu pentru Republica că există posibilitatea ca, după alegeri, PSD și PNL să adopte o linie mai naționalistă și mai radical poate eurosceptică decât e cazul în momentul de față pentru a obține din voturile polului suveranist.

“După alegerile europarlamentare, PNL și PSD vor adopta o linie mai naționalistă și mai radical poate eurosceptică decât e cazul în momentul de față, în funcție de cât de bine vor performa AUR și SOS. Practic, dacă AUR și SOS vor lua peste 15-20% împreună, ceea ce pare să fie credibil dacă ne uităm la sondajele de opinie din ultima vreme, s-ar putea ca aceste partide mainstream de la guvernare să vrea să recupereze voturile pierdute și să facă asta, schimbându-și radical discursul. Cu alte cuvinte, PNL și PSD, încercând să fure voturi de la AUR și de la SOS, ar putea să adopte unele dintre pozițiile sau retorica acestor două partide,” este de părere politologul Marius Ghincea.

El mai susține că AUR nu are un proiect bine definit, dând exemplul candidaturii Ramonei Bruynseels, pe care nu o vede ca pe o ideoloagă. Printre membri activi ai partidului, apar generali neacceptați de alte partide.

Acesta mai spune că nu vede influență rusească la partidele suveraniste.

În încheiere, Ghincea zice că neutralitatea nu este o opțiune pentru România, ci o alianță cu statele prietene. El se teme de creșterea valului eurosceptic în regiune.

Marius Ghincea este cercetător și expert în politici publice. În prezent este afiliat Institutului Universitar European din Florența și Universității Johns Hopkins, Bologna. Este specializat în relațiile internaționale, politici publice și studii de securitate. Publică pe teme de interes general legate de subiecte de actualitate.

Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ionuț Stroe: comasarea și prezența mai mare la vot avantajează PNL
Comasarea și prezența mai mare a alegătorilor la secțiile de vot vor avantaja partidele de ...