15 ore de audieri la DNA / Florian Coldea, pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Fostul șef al SRI, Florian Coldea a ieșit din sediul DNA după ora 03:00 noaptea, fiind întâmpinat de zeci de protestatari care l-au întrebat în ce serviciu secret extern lucrează.

Acesta a plecat grăbit refuzând să ofere orice declarație presei. Coldea a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având un termen de 7 zile pentru plata sumei. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă. Cei trei sunt acuzați, într-un dosar instrumentat de DNA, de trafic de influență și spălare de bani.

Conform surselor G4Media, din suma de 100.000 de euro pe care omul de afaceri Cătălin Hideg le-ar fi dat-o lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, 20.000 de euro ar fi ajuns la avocatul Trăilă, iar restul de 80.000 de euro ar fi fost împărțită între Coldea și Dumbravă.

Reamintim, Hideg a declarat într-un interviu difuzat în 24 aprilie la Realitatea PLUS că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului său de corupție aflat în instanță.

Fostul șef al SRI, Florian Coldea, se află sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă, informează sursele G4Media. Cei trei sunt acuzați într-un dosar instrumentat de DNA de trafic de influență și spălare de bani.

Cei trei suspecți s-ar fi contrazis în declarații, în fața procurorului, spun sursele G4Media.

După ce a fost audiat la sediul DNA timp de mai bine de 13 ore, generalul în rezervă Dumitru Dumbravă a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, conform surselor G4Media. El este acuzat, alături de fostul șef al SRI, Florian Coldea și de avocatul Doru Trăilă de trafic de influență și spălare de bani. Dumbravă urmează să achite suma de 500.000 de lei în termen de 7 zile.

Generalul în rezervă Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a fost audiat joi la DNA până târziu în noapte. El e suspect într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani, alături de generalul în rezervă Dumitru Dumbravă (fost șef al direcției juridice din SRI) și de avocatul Doru Trăilă.

Când a ajuns la DNA, joi, în jurul orei 12:00, Florian Coldea le-a spus jurnaliștilor că o să facă „declarații” atunci când o să iasă de la audieri. El a rămas în sediul DNA timp de peste 13 ore.

Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, șefa Secției I a DNA de combatere a corupției, potrivit informațiilor G4Media. Conform informațiilor G4Media, suspecții s-ar fi contrazis în declarații în fața procurorului.

Coldea, Dumbravă și Trăilă sunt acuzați de trafic de influență legat de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în primă instanță într-un dosar al Parchetului European pentru fraude la achiziții efectuate în pandemie. Mai precis, casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care oferă servicii de consultanță firmele lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță. Din acești 600.000 de euro, Hideg a plătit efectiv 100.000 de euro către Florian Coldea, potrivit informațiilor G4Media. Procurorii DNA susțin că avocatul Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că în schimbul banilor îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar, potrivit informațiilor G4Media. Hideg a fost condamnat însă cu executare în primă instanță și apoi a făcut denunț la DNA.

LA sediul DNA s-a aflat și Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul celor trei și membru provizoriu în Consiliul de Administrație al companiei de salubritate Romprest.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a declarat într-un interviu difuzat în 24 aprilie la Realitatea PLUS că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului său de corupție aflat în instanță.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Yassin Oday vine în sprijinul antreprenorilor din Sectorul 1 și propune digitalizarea documentelor din primărie, prin scurtarea termenelor pentru obținerea autorizării de construcții de până în 200 metri pătrați!
Yassin Oday atrage atentia ca in Primăria Sectorului 1 transparenta este zero, iar autorizarea in ...