Coaliția PSD-PNL va tranșa luni listele comune din județele Timiș, Brașov și Bacău

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Anunțul intenției liderilor PNL și PSD de a avea liste comune pentru alegerile locale în județele Bacău, Timiș și Brașov, împotriva edililor USR, a stârnit furia unor lideri ai filialelor județene PNL, care nu se înțeleg cu cele ale PSD.

Tensiunea maximă este în PNL Timiș. Alin Nica, președintele organizației județene PNL, dar și președintele în funcție al Consiliului Județean, a făcut apel către ceilalți colegii din județe, pentru o revoluție împotriva social democraților. USR deține Primăria Timișoara, prin Dominic Fritz. La negocierile dintre liderii centrali ai PSD și PNL, s-a convenit ca PNL să dea candidatul la Primăria Timișoara, în persoana lui Nicolae Robu, iar PSD să ofere candidatul la CJ Timiș, prin susținerea lui Alfred Simonis. Asta ar însemna un pas înapoi făcut de Alin Nica.

Zvonul potrivit căruia Nica va candida, chiar dacă liderii de la centru vor admite un tandem Simonis-Robu, i-a enervat pe liderii PNL de la București.

Fotografia momentului

Nicolae Ciucă a fost prezent ieri pe șoseaua de centură a Timișoarei, împreună cu Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. Fotografia liderului PNL Nicolae Ciucă, alături de fostul primar Nicolae Robu și deputatul Marilen Pirtea, fără Alin Nica, a stârnit întrebările presei. Ciucă a răspuns tranșant: “Faptul că domnul Nica a decis să nu fie aici, îi respect decizia,potrivit Tion.

Absența liderului județean de la întâlnirea cu președintele PNL a fost speculată rapid de echipa de campanie a lui Dominic Fritz. Întrebarea unui jurnalist local adresată lui Alin Nica, în timpul protestului organizat pe o stradă din centrul Timișoarei, alături de 12 primari liberali – unde este Nicolae Robu? – a devenit virală pe Tiktok, prin prezentarea unei secvențe cu fostul primar al Timișoarei mâncând cireșe.

Surse din Partidul Social Democrat susțin că decizia e luată de mult. PSD va merge în tandem în județul Timiș. De fapt, prin orașul Timișoara, au apărut deja panouri cu Grindeanu care-l recomandă pe Simonis.

Informația este confirmată și de Ludovic Orban. Aici! 

Alin Nica a dat de înțeles că, totuși, va candida pentru un nou mandat. Acesta nu poate fi decât pe listele coaliției USR-FD-PMP, în cazul unei decizii contrare voinței sale luată de conducerea centrală a PNL.

De teama UDMR, liderii PSD și PNL nu se ating de marile județe din Transilvania

Liderii PSD și PNL au decis să meargă împreună și la Brașov, unde USR deține Primăria Brașov, prin Alen Coliban. Înțelegerea de la centru presupunea ca liberalii să-l propună pe George Scripcaru pentru fotoliul de primar al Brașovului, iar PSD să dea președintele CJ Brașov.

Liderii PSD și PNL de la centru se lovesc de opoziția totală a lui Adrian Veștea, actual ministru al Dezvoltării și fost președinte al CJ Brașov, care dorește să candideze pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.

La Bacău, situația e la fel de tensionată. Liberalii ar urma să dea candidatul la Primăria Bacău, în persoana lui Mircea Fechet, iar PSD să dea președintele CJ Bacău, însă liderii locali ai celor două partide nu se înțeleg.

Coaliția va decide luni dacă va avea liste comune în Brașov, Timiș și Bacău.

De județele din Transilvania, liderii PSD și PNL nu se ating. Liberalii controlează multe județe, iar PSD nu dorește să supere UDMR.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Două intrări în stația de metrou Piața Unirii 2 vor fi închise
Metrorex informează că în perioada 25.03.2024 – 26.04.2024, accesul călătorilor la stația de metrou Piața ...