Plafonarea prețurilor: PSD se ocupă de oameni, restul partidelor – de voturi

Majlat Ovidiu ACTUALITATE POLITIC

Zilele acestea, nu mai poți deschide televizorul sau o pagină de internet, fără să vezi reprezentanții vreunui partid cum vorbesc doar despre liste electorale și candidații propriului fief.

În ultimele două săptămâni, partidele s-au ocupat exclusiv de alegeri. Au lansat candidați și s-au luptat în hârtii la Autoritatea Electorală Permanentă și pe la Înalta Curte. Drulă, Tomac și Orban se bat în a susține primarul care nu a făcut nimic pentru București.

Ei bine, toți acești specialiști din spatele tastaturii promit numai lapte și miere pe Facebook și Tik Tok, în timp ce PSD este singurul partid care a continuat să promoveze politici sociale care ajută milioane de români.

Și ce a făcut PSD? A plafonat prețurile la alimentele de bază și la energie și gaze. Conform unui studiu al fundației Friedrich Ebert Stiftung, asta a însemnat că românii au păstrat în buzunare peste 1.100 de lei lunar, adică aproape 14.000 de lei anual.

Zilele trecute, PSD a executat o acțiune-fulger și a trecut prin Parlament amendamentul care prelungește plafonarea alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. Deci asta ar însemna bani în plus salvați pentru bugetul unei familii și cheltuieli lunare ținute sub control.

Care ar fi fost alternativa? Neplafonarea adaosului comercial la alimente ar fi costat fiecare familie, în medie, sute de lei în plus în fiecare lună. Iar dacă PSD nu ar fi intervenit în fața „băieților deștepți”, astăzi, facturile la gazele naturale ar fi fost mai mult decât duble, iar cele la energie electrică – mai mult decât triple.

Prelungirea plafonării prețurilor la energie este o măsură importantă pentru a proteja consumatorii și a asigura stabilitate într-un domeniu esențial. Această decizie va menține prețurile la energie sub control și va oferi o anumită predictibilitate, și pentru populație, și pentru companii.

Până în 2026, această plafonare va continua să fie aplicată, asigurându-se menținerea echilibrului între nevoile consumatorilor și sustenabilitatea sectorului energetic.

Iar un alt efect mai puțin mediatizat al acestor măsuri este reducerea inflației la jumătate, față de cât era în urmă cu un an. Astfel, PSD apropie România de ținta unei inflații sub 5%, asumată de Guvern.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lista finală a PNL pentru alegerile europarlamentare
Întruniți în Biroul Politic Național, liberalii au votat lista europarlamentarilor pe care îi vor propune ...