Dr. Narcis Copcă, despre efectuarea primului transplant de tub digestiv: S-a obținut acreditarea ANT

Majlat Ovidiu ACTUALITATE SOCIAL

Dr. Narcis Copcă, despre efectuarea primului transplant de tub digestiv! Spitalul Clinic Sfânta Maria a obținut acreditarea de la Agenţia Naţională de Transplant (ANT) care permite efectuarea primului transplant de tub digestiv, fiind singura unitate acreditată din România.

Reputatul medic prof.dr. Narcis Copcă, eminent chirurg și manager al Spitalului Sfânta Maria, a menționat că transplantul multivisceral, ce constă în transplantarea concomitentă a stomacului, ficatului, pancreasului, duodenului, intestinelor subțire și gros, va prelungi viața pacienților.

 

„Astăzi SPITALUL CLINIC SF.MARIA a obținut acreditarea ANT pentru a efectua primul transplant de tub digestiv, fiind singura unitate acreditată din România.

 

Transplantul multivisceral constă în transplantarea concomitentă a stomacului , ficatului, pancreasului, duodenului, intestinelor subțire și gros, este o intervenție rară, deosebită, ce va încerca să prelungească viața pacienților,” potrivit unui comunicat transmis de dr. Narcis Copcă.

Sursa citată a făcut apel către Consiliul General al Municipiului București, pentru a introduce în bugetul instituției suma prinsă deja în bugetul Sectorului 1 pentru construcția CENTRULUI DE TRANSPLANT MULTIORGAN.

 

„Echipa Sfânta Maria face un apel către Consiliul General al Municipiului București, pentru a introduce în bugetul instituției suma prinsă deja în bugetul Sectorului 1, pentru construcția CENTRULUI DE TRANSPLANT MULTIORGAN, pentru care există documentație, avize si aprobari,” se mai arată în comunicat.

Dr. Narcis Copcă a realizat multe operații de transplant

 

Prof.univ.dr. Narcis Copcă este recunoscut pentru operațiile sale foarte dificile de transplant. Medicul care conduce Spitalul Sfânta Maria a fost omul care s-a luptat pentru realizarea transplantului de plămâni în România, împotriva fostului ministru USR al Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit Capital.

 

Medicul s-a format profesional în Germania, unde a parcurs mai multe etape, ajungând în final să poată realiza extrem de complexele operații de transplant. Recunoaște că chirurgia este o artă care se fură și își exprimă convingerea că va rămâne mereu „cu credința că pot să fac mai mult”.

Loading...

One Comment

  1. Este o veste extraordinara pentru Romania si pentru pacientii nostri care au nevoie de transplant de tub digestiv! Multumim reputatului medic prof. dr. Narcis Copca si echipei sale de la Spitalul Sfanta Maria pentru munca lor deosebita si pentru lupta lor pentru a obtine acreditarea de la ANT. Transplantul multivisceral este o interventie rara si dificila, dar care poate prelungi viata pacientilor. Speram ca si centrul de transplant multivisceral va fi construit cat mai curand, pentru a imbunatati si mai mult accesul pacientilor la aceasta procedura salvatoare. Felicitari, dr. Narcis Copca, pentru realizarile tale remarcabile in domeniul transplantului si pentru lupta ta pentru sanatatea romanilor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Plafonarea prețurilor: PSD se ocupă de oameni, restul partidelor – de voturi
Zilele acestea, nu mai poți deschide televizorul sau o pagină de internet, fără să vezi ...