Administrația Dominic Fritz / Un manager de spital îl contractează pe tata, asociat într-un consorțiu de firme

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Administrația Dominic Fritz anunța cu multă pompă, înainte de Crăciunul anului 2022, în zilele de Ignat, lansarea unui proiect de 10.623.452 de lei (TVA inclus), în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență, pe fonduri europene.

În calitate de autoritate contractantă, directorul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița, a lansat în SICAP o licitație. După încheierea timpului legal de depunere a ofertelor și deschiderea lor, managerul a atribuit lucrarea, prin aplicarea criteriului “prețul cel mai scăzut”, unei asocieri de firme: SC Prodao-Ing SRL (lider asociat), SC Zitico SRL, SC Electroprod Tim SRL și SC Luna Starcons 22 SRL.

Consorțiul de firme a câștigat cu un preț ofertat de 6.926.546 lei (fără TVA), celelalte având oferte valorice mai mari: 7.071.480 lei și respectiv 7.290.566 lei.

„Șe să vezi câta minagarie,” vorba poetului bănățean Victor Vlad de la Marina, “după patru luni de la încheierea contractului (24 iulie 2023), managerul Spitalului Municipal Timișoara, medicul radiolog Daniel Malița, și reprezentanții celor patru firme asociate au semnat, în 15 noiembrie 2023, un act adițional prin care prețul lucrărilor crește de la 6.926.546 lei la 8.148.405 lei (fără TVA), ceea ce înseamnă că “prețul cel mai scăzut” cu care s-a câștigat contractul s-a transformat foarte rapid în “prețul cel mai mare”, dezvăluie o investigație a ziarului Renașterea bănățeană.

Mail-ul și telefonul l-au desconspirat pe tata

Autorul Ciprian Brindescu, animat de curiozitatea jurnalistului, caută performanțele celor patru firme. Una dintre ele, înființată recent, a făcut afaceri doar cu Spitalul Municipal din Timișoara, iar alta are cifre de afaceri modeste.

Jurnalistul de investigație a descoperit că, deși directorul SC Luna Starcons 22 SRL nu părea să aibă vreo legătură cu managementul spitalului,  „compania are adresa de mail doragiconsulting@yahoo.com, iar numărul de telefon – 0720017438 – figurează ca date de contact ale unei alte firme, Doragi Consulting SRL, în contractele încheiate de aceasta cu diverse instituții publice.

Or, patronul firmei Doragi Consulting SRL este nimeni altul decât Ioan Malița (76 de ani), fost șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, pensionat în 2011, în timp ce era cercetat într-un dosar de corupție deschis de DNA, dar și… tată al managerului Spitalului Municipal, Daniel Malița!,” mai scrie Renașterea bănățeană.

Legea spune că un funcționar public cu funcție de conducere nu poate încheia contracte cu rudele de gradul 1.

“Recuperăm patrimoniul Timișoarei, investim în școli și în transport public, deschidem administrația, facem curățenie. Vă mulțumesc. Pentru încurajările voastre, pentru critici și idei, pentru faptul că aveți încredere în mine și în propria voastră speranță. Și continuăm. În 2024, scriem istorie din nou,” era mesajul de investire a lui Dominic Fritz în 2020, când câștiga alegerile.

Directorul Daniel Malița este cunoscut prin faptul că în pandemie a pus brățări doctorilor, să poată fi urmăriți.

Măsura PSD care ține în frâu prețul alimentelor de bază

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DAN MOTREANU: Comisia Europeană vrea să-și reducă exigențele față de fermierii mici și mijlocii
S-ar putea ca fermierii să nu mai fie obligați să păstreze o parte din terenul ...