Venerabilul Dinu Săraru a plecat la Orientul Etern

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Scriitorul Dinu Săraru și-a încheiat socotolile cu viața și a plecat către Marele Orient, la vârsta de 92 de ani. S-a născut la 30 ianuarie 1932, în comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, fiu al învăţătorului Costică Săraru şi al Corneliei Săraru. Era tatăl jurnalistei Ruxandra Săraru. A condus teatre, a scris cărți memorabile.

“A murit un boier al culturii române. O mare personalitate – greu incercata de vremuri, dar nemuritor prin opera sa. Nu ma gandesc doar la cartile pe care le-a scris ci si la profunzimea actului de cultura realizat la Teatrul Mic, la Teatrul Foarte Mic sau la Teatrul National. Imi place sa cred ca m-a considerat un prieten mai tanar caruia ii transmitea, in scris sau la telefon, indemnuri si sfaturi. Anii tranzitiei au fost durerosi, dar au faurit destine puternice.

Sper sa-si gaseasca odihna si sa se impace cu sine! Condoleante familiei!” – a scris fostul premier Adrian Năstase pe blogul său.

În timpul vieții și-a exprimat încrederea că autoritățile îl vor lăsa să-și odihnească somnul de veci pe moșia de la Slătioara, județul Vâlcea.

A debutat în proză în „Gazeta literară” cu o povestire în 1963, apoi editorial în 1974 cu romanul „Niște țărani,” inaugurând „Trilogia țăranească” („Niște țărani”, „Iarba vântului” , „Crimă pentru pământ”), de departe cea mai prestigioasă operă a autorului.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Milionul de turiști străini al lui Dominic Fritz, făcut țăndări de statistică
Direcția Regională de Statistică Timiș a făcut publice datele referitoare la numărul de turiști care ...