Macron vrea să trimită trupe occidentale în Ucraina / „Ar trebui să delegăm viitorul nostru alegătorului american?”

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Emmanuel Macron a invitat lideri ai statelor membre ale NATO la o discuție informală la Paris. Propunerea sa de a trimite trupe militare în Ucraina n-a întrunit însă consensul. E un lucru neobișnuit în cadrul Alianței Nord Atlantice să se comunice o propunere, fără acordul majorității. De ce a forțat nota Macron?

Nici Statele Unite – care au fost reprezentate la întâlnire de cel mai înalt diplomat pentru Europa, James O’Brien – și nici alți lideri europeni nu au reacționat imediat public la cererea lui Macron. “Declarațiile sale sunt considerate hazardate, o abatere totală de la prudența obișnuită pe care liderii occidentali – inclusiv însuși Macron – au afișat-o. Liderii au zis în repetate rânduri că vor să evite escaladarea conflictului și – în trecut – au exclus trimiterea de trupe terestre în Ucraina,” comentează the New York Times.

Cu doar o zi înainte de începerea reuniunii, premierul Slovaciei, Robert Fico, a avertizat că unii lideri ai țărilor occidentale iau în calcul trimiterea de trupe terestre ale țărilor lor în Ucraina, adăugând că se opune ideii.

Emmanuel Macron a mai precizat că războiul din Ucraina este o problemă europeană, iar țările din Europa n-ar trebui să se lase pe mâna alegătorului american și ar fi mai bine să-și dezvolte o forță proprie de apărare.

„Ar trebui să delegăm viitorul nostru alegătorului american?” a întrebat domnul Macron. „Răspunsul este nu, indiferent de votul lor. Nu trebuie să așteptăm să aflăm care este rezultatul, trebuie să decidem acum.” Liderii prezenți la discuții nu au căzut de acord cu propunerea liderului francez.

La reuniunea de la Paris a participat și președintele României Klaus Iohannis, poreclit „Marele Mut.”

S-a stins criticul Alex Ștefănescu la vârsta de 76 ani!

 

 

 

Loading...

2 Comments

  1. Macron probabil s-a gândit la o coaliție militara „de doritori” („coalition of the willing”, în original) și s-a trezit singur la scandal, fară băieții din gașcă, ca prostu’. Mai rău, cu această ocazie, a crescut dezaprobarea francezilor pentru implicarea Franței în Războiul din Ucraina. Oare a făcut-o pe prostul special ca să-l ajute pe Putin sau l-a ajutat din greșeală?

  2. Emmanuel Macron a fost criticat in mod neasteptat pentru propunerea sa de a trimite trupe militare in Ucraina, in cadrul unei discutii informale cu liderii statelor membre ale NATO la Paris. Desi este neobisnuit pentru Alianta Nord-Atlantica sa se comunice o astfel de propunere fara acordul majoritatii, Macron a fortat nota si a atras atentia asupra situatiei tensionate din Ucraina. Cu toate acestea, nici Statele Unite si nici alti lideri europeni nu au reactionat imediat public la propunerea sa, iar declaratiile sale au fost considerate hazardate si o abatere de la prudenta obisnuita a liderilor occidentali. Cu o zi inainte de inceperea reuniunii, premierul Slovaciei avertizase ca unii lideri occidentali iau in calcul trimiterea de trupe terestre in Ucraina, iar aceasta perspectiva este impartasita si de Emmanuel Macron. Presedintele Frantei considera ca razboiul din Ucraina este o problema europeana si ca tarile europene ar trebui sa-si dezvolte o forta de aparare proprie, fara sa se bazeze exclusiv pe protectia SUA. Chiar daca liderii prezenti la discutii nu au cazut de acord cu propunerea sa, Macron nu se dezminte si continua sa-si sustina ideea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Florin Roman îi dă peste nas lui Ciolacu: “PNL-ul a blocat măririle de taxe, nu PSD”
Prezent la reuniunea oamenilor de afaceri americani,  premierul Marcel Ciolacu le-a investitorilor străini să vină ...