Dominic Fritz demolează cluburile timișorene și îi face “interlopi” pe proprietarii acestora

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat dispoziția de demolare a celor mai cunoscute cluburi de fițe din oraș și i-a catalogat drept “interlopi” pe proprietarii lor.  Acestea sunt pe malul Begăi și în apropierea stadionului “Dan Păltinișanu.” Edilul susține că va reda spațiului verde 55.000 de mp de teren. Proprietarii afacerilor susțin că au încheiat contracte legale de concesiune a mai multor baze sportive. Unele au aparținut vechilor intreprinderi de stat. Primăria le-ar fi recuperat, în ultimii ani.

La începutul mandatului său, mai mulți localnici au acuzat nivelul ridicat al muzicii. S-au dat amenzi. Antreprenorii au respectat limita decibelilor, susține unul dintre aceștia.

Fritz i-a executat fără premeditare.  A semnat dispoziții de demolare. Și apoi i-a făcut interlopi. Urmează zeci de procese.

Clădirile s-au făcut pe baza unui decret dat de Nicolae Ceaușescu să se facă baze sportive pentru muncitori. Acesta nu s-a abrogat.

Primăria a emis până anul trecut facturi pentru închiriere.

Antreprenorii au plătit. Primăria nu a intrat legal în posesia terenurilor. Asta se face prin HG emisă de guvern.

Iată anunțul făcut de Primăria Timișoara

„O salbă de construcții ilegale ocupă peste 5 hectare de teren aflat în domeniul public, adică al tuturor timișorenilor. Patrimoniul orașului a fost furat bucată cu bucată, timp de zeci de ani, iar unii au făcut averi. Toate administrațiile anterioare au închis ochii, devenind astfel complice cu niște interlopi care au acaparat patrimoniul orașului. Vorbim de terenuri a căror valoare este estimată la 22 de milioane de euro. În fiecare an Timișoara a pierdut 1 milion de euro din concesiuni și alte taxe. În plus, toate aceste construcții care au fost ridicate ilegal, nu au autorizație și nimeni nu poate garanta siguranța celor care frecventează aceste localuri,” a spus primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Bega și zona Stadion, pentru a elucida situațiile bizare raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale și au fost exploatate în scop comercial. Prin dispozițiile emise, firmele care ocupă ilegal aceste terenuri sunt obligate să își desființeze construcțiile ridicate. În caz de refuz, primăria va efectua demolările și va imputa costurile aferente.

”Mă aștept ca aceste dispoziții să fie contestate în instanță, dar legea e foarte clară. Dacă construiești ilegal pe domeniul public, nu există variantă de a intra în legalitate. Acțiunea primăriei este și un semnal de susținere transmis antreprenorilor cinstiți, care și-au construit afacerile legal și au dus o luptă inegală cu concurența neloială a celor care au luat cu japca terenul timișorenilor și au făcut averi”, a completat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.Procesul de eliberare a domeniului public de construcții ilegale va fi unul de durată. Administrația locală este pregătită să realizeze amenajări verzi minimale, pentru a reda spațiul imediat înapoi cetățenilor. Viziunea prezentată de primarul Fritz este regenerarea urbană a zonei aflate între malul Bega și bulevardul Vasile Pârvan. ”Vom transforma zona zero a Timișoarei în Coridorul de Agrement Urban Bega. Unde interlopii au închis malul Begăi timp de zeci de ani, tolerat de autorități, copiii și tinerii Timișoarei vor avea acces la terenuri de sport, iar toți timișoreni se vor bucura de o singură mare zonă verde și de agrement pe malul Begăi,” a declarat Dominic Fritz.

Fritz vrea să distrugă Timișoara, la fel ca Clotilde Armand, în sectorul 1, din București

“Cluburile de pe Bega au, și ele, povești nemuritoare. Casa del Retro, un spațiu decent, din care sunetele nu deranjau niciodată, este un loc elegant, unde Horațiu Dejan, timișorean cu bun simț, a organizat multe evenimente culturale, petreceri de ținută, iar domnul Fritz știe asta foarte bine! Horațiu Dejan a organizat licitații pentru Oncologie și a donat toți banii unei cauze umanitare… A donat 12 000 euro. Altele nu au faimă bună, este adevărat. Dar sunt soluții legale. Terenurile de pe malul Begăi au fost ale statului român, ale unor societăți de stat, iar recent au intrat în proprietatea Timișoarei. Să ne înțelegem: ale orașului, nu ale lui Ruben Lațcău, nici ale lui Fritz! Ar fi fost decent ca pe proprietarii care deja au investit enorm în acele spații, să-i fi chemat la negocieri pentru intrarea în noua formă a folosirii. Știu consilierii și avocații ce au de făcut. Casa del Retro nu are nicio legătură cu afacerea TERMAL. Acolo, un arab acomodat în Timișoara și-a făcut locuință. Ilegal. Cum poate domnul Fritz să-i eticheteze pe toți patronii cluburilor de pe Bega ca ”mafioți”?” – scrie Lia Lucia Epure în editorialul din Ziua de vest.

„Neamțul ăsta vrea să distrugă Timișoara, la fel ca franțuzoaica Clotilde Armand, în sectorul 1, din București. În PUG-ul orașului e trecut baze sportive. Cum bagi buldozerele, bă? Acțiunea e pur electorală pentru neomarxiștii lui. Nu acceptă critici  pe pagina de facebook. Cine-l ține în spate? Ce servicii secrete are în spate? Pentru cine servește” – declară unul dintre proprietarii de cluburi, aflate în litigiu care a plătit facturi de zeci  mii de de euro către primărie, în anii precedenți. „Unde e ilegalitatea?” – se mai întreabă el.

După ce a pierdut procesul pe persoană fizică cu Dan Dinu, proprietarul unui restaurant select, Dominic Fritz nu mai semnează niciun document oficial. Dar pentru insulte, se va umple de procese pe defăimare.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rușii îi așteaptă pe ucrainieni cu dinți de dragon
Rușii din Donbas se pregătesc de contraofensiva ucraineană. Au construit 30 de km de diguri, ...