Donald Trump, săltat în procente de „Justiția independentă”

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

“Justiția independentă” i-a mărit șansele de nominalizare a lui Donald Trump, în bătălia internă din cadrul Partidului Republican, relevă ultimul studiu efectuat de Trafalgar pentru Newsweek.

Acuzarea lui Donald Trump de acțiuni de ilicite i-a mărit încrederea Republicanilor pentru nominalizarea pentru candidatura la președinția SUA. După anunțul procurorilor de punere sub acuzare, fostul președinte a ajuns principalul candidat, mai spune revista americană. Apoi, după publicarea datelor din rechizitoriu, a urcat în sondaje.

Anunțul din 30 martie 2023, conform căruia Trump va fi inculpat la New York, devenind primul fost președinte al SUA care se confruntă cu acuzații de corupție, într-un dosar penal, a confirmat predicția pe care a făcut-o pe 19 martie. Trump a fost investigat pentru că ar fi încălcat legile privind finanțarea campaniei electorale, făcând plăți ilicite, către un star de film pentru adulți. El a pledat nevinovat.

Șansele nominalizării sale cresc

Sărind în apărarea lui, încă de la început, republicanii au spus că rechizitoriul îl va ajuta să câștige nominalizarea GOP pentru a se putea întoarce la Casa Albă.

Într-un sondaj realizat în perioada 14-19 martie 2023, înainte de a fi inculpat, era susținut de 43,8% dintre alegătorii republicani.

Într-un al doilea sondaj, realizat în perioada 22-25 martie, după anunțul său că pledează nevinovat, a urcat la 44,4 la sută. Un total de 1.082 de persoane au fost chestionate. Iar, într-un al treilea sondaj, realizat vineri-duminică, Trump a crescut la 56,2 %. Marja de eroare a fost de 2,9%, potrivit datelor publicate de Newsweek.

Pentru a putea ajunge din nou la Casa Albă, trebuie să treacă printr-o campanie internă de nominalizare. Guvernatorul De Santis, principalul său rival, este privit tot mai mult de către „roșii” ca om al sistemului.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PNL a pus mâna pe conducere ANRE
Conducerile PSD și PNL au negociat, astăzi, pentru conducerile Autorității Naționale de Reglementare în Energie ...