Bovismul climatic ucide
Se face că citesc și-mi cad plombele! Comentariu Reuters:”Războiul împotriva gazului produs de vacă este o acțiune urâtă, dar necesară, în lupta împotriva schimbărilor climatice.”
Guvernele din Noua Zeelandă și cele europene sunt preocupate de eructațiile și flatulențele vacilor, care produc 15 % din emisiile globale cu efect de seră, în fiecare an, scrie Karen Kwok, editorialist Reuters. Sigur că intransigenta agenție permite să se bată câmpii, fără argumente și analize științifice, delimitându-se însă de opiniile sale. Căutând să aflu care sunt preocupările editorialistei, descopăr că scrie constant despre start-up-urile de alimente alternative. Adică despre “sățioasa” carne sintetică și prăjiturile din făină de lăcuste.
Sunt bani mulți în joc. Nu se face propagandă pe inima goală
Dragi cititori, sunt mulți bani în joc, în așa numita luptă împotriva încălzirii globale. Bill Gates are deja șapte licențe de carne sintetică în Singapore. Alternativa la alimentația normală e mai odioasă decât alimentația rațională a lui Iulian Mincu.
Revenind la monumentala lucrare a editorialistei Reuters, stipendiată probabil de producătorii de făină de greieri, ea mai scrie că digestia rumegătoarelor și balega produsă produc metan, un gaz de optzeci de ori mai toxic decât dioxidul de carbon, iar tinerii trebuie să învețe că burgerii sunt un aliment poluant.
“Bovinele contribuie masiv la emisiile de gaz metan în natură. Acestea au atins 142 de tone, în 2022, de trei ori mai mult decât cele din sectorul petrolului, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, fără a da vreun link.
Deontoloaga le recomandă văcarilor să dea medicamente animalelor, ca să regurgiteze mai puțin
Autoarea îi mai învață pe fermierii care se încăpățânează să nu-și închidă afacerea cu bovine să le administreze o serie de medicamente, compuși chimici, bineînțeles, pentru a li se reduce regurgitațiile. Oameni buni, progresiștii vor să intervină și în lucrarea lui Dumnezeu. Vaca regurgitează pentru că e rumegătoare. Ăsta e metabolismul ei. Dar duma cea mai tare e dată tot de duduia grafomană a Reuters care recomandă alți compuși scumpi pentru descompunerea balegii.
Vă dați seama câte case de chirpici din satele românești vor fi ținta neoiobagilor soluțiilor alternative de hrană? Câtă emisie de metan există în satele, pe care noi le credeam pure energetic?
Se schimbă lumea! Bovismul ecologist are conduită sinergetică. Pe de-o parte banii lui Gates, pe de alta ai activiștilor de mediu. Un sincretism ce duce la cretinism.
În Noua Zeelandă, vigilenții au instituit taxa pe bășina vacii
Jurnalista zice că taxa pe bășina vacii (traducere mot-a-mot), impusă de guvernul din Noua Zeelandă, va crește prețurile laptelui și a hamburgherilor, așa că tot ea, din amvonul corectitudinii politice, predică nevoia trecerii line spre compuși vegetali.
Omul, în accepțiunea juntei ecologiste, extrem de bâzâitoare, nu mai este un mamifer. Pentru noua ideologie, vacile vor fi sacre, doar în icoane, nu și pe masa gurmanzilor.
Recent, l-am întrebat pe un mare susținător al luptei împotriva încălzirii globale, Cristian Unteanu, editorialist la „Adevărul,” dacă știe vreo plantă care poate supraviețui fără dioxid de carbon. A răspuns că nu știe. Soluția nu e în propagandă, ci în viața normală.
Marșul ucigașilor de vaci a fost stăvilit în Țările de Jos. După lungile proteste ale fermierilor, Partidul lor a obținut 25 % din voturile pentru parlamentele regionale. Activiștii de mediu susțineau că vacile din Olanda sunt responsabile de 25 % din emisia de carbon. Guvernul Rutte a decis reducerea cu 25 % a fermelor de vaci. Electoratul anti-sistem a răspuns cu același procent.
Hai, că se poate!