Reuters / Căderea Bahmutului. Rușii au cale liberă spre “autostradă”

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Șeful mercenarilor ruși spune ca Bahmut-ul este practic înconjurat din toate părțile, relevă sursele Reuters. Asta ar însemna că au câmp liber de a cuceri întreg Donbas-ul. De la Bahmut spre Kiev sunt 700 de km în linie dreaptă. În limbaj specific, câmpul fără obstacole se cheamă “autostrada.”

Trupele rusești și mercenarii ruși au închis, astăzi, ultimele căi de acces către orașul ucrainean Bahmut, complet asediat, fiind prima mare victorie a Moscovei, în ultimă jumătate de an de lupte sângeroase, zice Reuters.

Mai există o singură cale de retragere a ucrainienilor

Șeful armatei private Wagner a Rusiei a spus că orașul, devenit o ruină, este acum aproape complet înconjurat, cu o singură cale de ieșire rămasă deschisă pentru trupele Ucrainei.

Jurnaliștii Reuters din vestul orașului i-au văzut pe ucraineni săpând noi tranșee pentru poziții defensive, în acea zonă, iar comandantul unei unități de drone ucrainene a recunoscut recent că i s-a ordonat de la Kiev să se retragă.

Victoria rușilor de la Bahmut, cu o populație de aproximativ 70.000 de locuitori înainte de luptele sângeroase din anul 2022 și începutul anului 2023, ar oferi Rusiei primul premiu major al unei ofensive de iarnă extrem de costisitoare, după ce anul trecut a înrolat sute de mii de rezerviști. Se spune că ar fi o zonă cheie pentru capturarea întregii regiuni Donbas, un obiectiv important de război, susține Reuters.

De altfel, Evgheni Prigojin, comandantul de la Moscova a „Operațiunilor speciale” a declarat că orașul ucrainean Bahmut este practic „înconjurat” de forțele ruse.

Pentru a se salva de un asediu sângeros, cum a avut loc la Mariupol, primăvara trecută, garnizoana ar trebui să se retragă înainte ca drumurile să se închidă, susține Forbes.

Săptămâna trecută, sursele militare de la Kiev susțineau că trupele speciale ale Kievului vor face un asalt asupra Bahmut-ului, cu arsenal militar venit din occident, dar timpul nu a mai avut răbdare.

Poșta Română aruncă pe geam 4 milioane de euro

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
The New York Times: Scholz a ajuns la Washington spre „finalul jocului” din Ucraina
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, vizitează Washingtonul pe fondul îngrijorărilor legate de „finalul jocului” din Ucraina, ...