Adrian Năstase: mai e valabil tratatul ruso-moldovenesc?

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Fostul premier și diplomat de cerieră, Adrian Năstase, se întreabă pe blogul său dacă mai e valabil Tratatul din anul 2001, moldoveano-rusesc. Postarea survine după ce Vladimir Putin a retras actul guvernamental, prin care Transnistria era cedată cu drept de administrare de Moscova către Republica Moldova.

“Angajamentul Rusiei de a recunoaște suveranitatea Republicii Moldova, integritatea sa teritorială, inviolabilitatea frontierelor sale pe baza neamestecului în treburile interne, apare, cu claritate din textul Tratatului.

Pare extravaganță din partea mea, observația privitoare la articolul 4 din Tratat, care mentionează posibilitatea ca „în cazul apariției unei situații care, uneia dintre Înaltele Părți Contractante, creează un pericol pentru menținerea păcii si securității internationale sau afectează securitatea uneia dintre Părți, aceasta poate să se adreseze celeilalte Părți în vederea efectării neîntârziate a consultărilor pentru examinarea situatiei create,” scrie Adrian Năstase pe blogul său.

“Poate că mă însel, dar sper că încă este timp pentru clarificări bazate pe înțelegeri internaționale, aflate în vigoare.

Am învățat din istorie că dacă intr-o cameră doi indivizi pompează continuu gaz, este suficient ca un al treilea să vină cu un chibrit și să-l aprindă…,” astfel trage concluzia fostul diplomat, publicând întregul document.

Scandal la înmormântarea lui Mihai Șora / Tom, fiul, acuză că n-a fost lăsat de soția filosofului să-și vadă tatăl, de zece ani

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă le-a făcut cunoștință miniștrilor cu ION, primul robot din administrația centrală
La începerea ședinței de guvern de azi, premierul Nicolae Ciucă le-a făcut cunoștință miniștrilor cu ...