Ca să-i împace pe români / Ministrul austriac de interne vine la București

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

La începutul lunii martie 2023, domnul Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei, va face o vizită la București, pentru a se întâlni cu omologul său Lucian Bode și pentru a discuta aspectele legate de implementarea programului de securizare a frontierelor, propus de Comisia Europeană, finanțat printr-un grant de două miliarde de Euro.

De asemenea, domnul Karner va încerca să repare modul nepoliticos prin care i-a refuzat pe ziariștii români, când l-au întrebat în decembrie 2022, la Bruxelles, de ce Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Gărzile de corp i-au îndepărtat brutal pe jurnaliștii români, care nu au protestat vehement, potrivit relatărilor vremii.

Domnul Gerhard Karner, potrivit surselor Newstandard.ro, va organiza o conferință de presă, în timpul vizitei sale și va răspunde la toate întrebările, încercând să detensioneze relațiile cu presa românească.

O echipă de experți ai poliției austriece va vizita granița din România în săptămânile următoare, oficialii austrieci vor fi prezenți în „echipele mixte” de la granița româno-maghiară sau româno-sârbă, mai susține sursa.

Austria vrea să-și revizuiască poziția

Austria își va revizui conduita referitoare la România, potrivit surselor din capitala Austriei. În urma lobby-ului făcut de autoritățile române, se pare că Austria este dispusă să renunțe la poziția sa, dar doar în timpul președinției Spaniei a Uniunii Europene, care va începe în toamnă.

La Viena, sunt prezenți în premieră, parlamentari ai tuturor partidelor politice din România, care se vor întâlni cu omologii lor din comisia de politică externă a Parlamentului austriac.

Delegația română este condusă de Titus Corlățean, vicepreședinte al PSD și fost ministru de externe al României.

Este pentru prima oară în istoria relațiilor post-decembriste ale României cu Austria, când parlamentari vor discuta aspectele politice ale susținerii României pentru aderarea la Schengen, relevă o sursă vieneză.

Gerhard Karner a spus că refuzul aderării nu a ținut de alegerile de land

În vremea refuzului austriac, în presa română și mai puțin în cea din landurile țării oponente, s-a speculat că poziția lui Karner s-ar fi datorat interesului partidului său, OVP, de a câștiga alegerile din Austria Inferioară. „Votul negativ împotriva admiterii României şi Bulgariei în Schengen nu are legătură cu alegerile din Austria Inferioară, a declarat, în perioada electorală, ministrul de interne din Austria, Gerhard Karner, într-un interviu pentru cotidianul „Der Standard.” Partidul său s-a clasat dezastruos într-un fief electoral conservator, mai degrabă din cauza proastei imagini a guvernării de land, mai precis a prefectului.

La Poarta Brandenburg renasc mitingurile pentru pace

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă: “Rotativa” va avea loc, dar nu chiar de Ziua Înălțării Domnului
Prezent în studioul unei televiziuni, premierul Nicolae Ciucă a promis, din nou, că “Rotativa” va ...