Singurul epidemiolog din Vrancea și-a dat demisia, acuzând mega politizarea liberală a Spitalului Județean

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Singurul epidemiolog al județului Vrancea, Diana Stoica, și-a dat demisia din postul de medic specialist al spitalului Spitalului Județean Sf. Pantelimon din Focșani, pe motiv că directoarea interimară, numită politic de PNL, Codruța Elena Neagu, a ultra mega politizat instituția.

În replica, fosta stomatoloagă dintr-o comună a județului, ajunsă manager pe criterii politice, fiind, spun surse din județ, verișoară cu prefectul Gheorghe Berbece, Neagu, zice că activitatea  singurului medic epidemiolog al unităţii medicale ”a lăsat de dorit”, precizând chiar că spitalul a fost amendat din cauza activităţii defectuoase a respectivului cadru medical.

Citește și: Liberalul Cătălin Toma a rămas un mare fan al lui Marian Oprișan

Medicul epidemiolog Diana Stoica şi-a anunţat demisia printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: ”Mi-am dat demisia din funcţia de medic epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. De ce? Din multe motive adunate… de câteva luni… atunci când managementul «de top» al unei unităţi sanitare este ultra-mega-politizat, să ştiţi că lucrurile nu vor merge bine. Ştiu că nu sunt singurul medic care gândeşte acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puţinii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevăraţii specialişti, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a «tras lozul câştigător» şi a ajuns în «vârful» unei instituţii sanitare, să îşi bată joc de munca mea şi a echipei mele”.

”Spitalul Judeţean Focşani a plătit amenda respectivă şi nu i-a imputat-o medicului Stoica Diana, asta fiind cea mai bună dovadă că persoana în cauză nu a fost persecutată. Conducerea unităţii sanitare a primit numeroase sesizări din partea medicilor şi asistenţilor, în sensul că nu sunt instruiţi de medicul epidemiolog şi că astfel de instruiri s-au realizat doar pe criterii de prietenii”, a mai transmis consucerea spitalului.

Sursa citată a precizat că, potrivit legistaţiei, ”în această perioadă epidemiologică un medic nu poate demisiona de pe o zi pe alta, ci trebuie să anunţe o perioadă de preaviz tocmai pentru a nu pune în pericol viaţa pacienţilor”.

Citește și: Președintele CJ Vrancea, de teamă că se arde, suflă și-n iaurt

”Medicul Stoica Diana a ales să plece de pe o zi pe alta dând dovadă de iresponsabilitate faţă de sute de pacienţi internaţi în acest moment la Spitalul Judeţean din Focşani”, se mai arată în comunicatul transmis de managerul interimar al Spitalului Judeţean Focşani, Codruţa Elena Neagu.

Dr. Diana Stoica este unul din cei doi medici epidemiologi ai judeţului Vrancea şi singurul epidemiolog pe care-l avea Spitalul Judeţean Focşani.

Codruța Elena Neagu refuză de câteva luni să pună în funcție singurul apparat PCR de testare a coronavirusului, pe motiv că el a fost achiziționat pe timpul administrației Marian Oprișan.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Coldea a demisionat din cauza Ralucăi Turcan
Dacă la Spitalul Județean Sf. Pantelilom din Focșani, directoarea Crenguța Neagu este protejată pentru că ...