Un cheesburger al McDonald’s arată bine şi după 10 ANI
Când McDonald’s și-a închis toate restaurantele din Islanda, în 2009, un bărbat a decis să-și cumpere ultimul cheeseburger și cartofii prăjiți, pe care îi consuma zilnic.
„Am auzit că McDonald’s nu se descompune niciodată, așa că voiam doar să văd dacă este adevărat sau nu”, a declarat Hjortur Smarason pentru AFP, prezentând produsul pus într-o vitrină de sticlă în Snotra House,pensiunea sa din sudul Islandei.
Săptămâna aceasta, s-au împlinit 10 ani de când a fost achiziționat cheseburger-ul.
Pare proaspăt, relatează sursele prezente la şedinţa de prezentare.
„Bătrânul este încă acolo, simțindu-se destul de bine. Încă arată destul de bine”, a declarat pentru BBC News, proprietarul aşezământului Siggi Sigurdur.
„Bineînțeles, este un lucru distractiv, dar te face să te gândești la ceea ce mănânci. Nu există mucegai, doar ambalajul de hârtie pare vechi,” mai comentează acesta.
Citeşte şi: Constructorul SPITALULUI SRI a câştigat licitaţia pentru stadionul din IAŞI
Cheeseburgerul mumificat are 400.000 de accesări zilnice pe site-ul pensiunii.
Produsul conservat natural s-a plimbat de-a lungul timpului. N-a stat pe loc. La început a stat într-o pungă de plastic. După trei ani, proprietarul său a văzut că nu are modificări structurale şi a decis să-l doneze Muzeului Naţional al Islandei.
Într-un târziu, i s-a returnat produsul, pe motiv că instituţia nu are instalaţii de refrigerare necesare.
„Cred că a greșit, deoarece acest hamburger se păstrează”, a comentat Smarason, potrivit BBC.
După o haltă într-o pensiune din Reykjavík, cheeseburgerul Mc Donald’s s-a mutat în locaţia actuală.
Imaginile postate pe social media au stârnit discuții aprinse despre compoziţia alimentului.
Un profesor de liceu a scris că nu are suficienţi nutrienţi ca să permită bacteriilor sau mucegaiurilor să se dezvolte.
McDonald’s a comentat în 2013 că „în mediul potrivit, burgerii noștri, la fel ca majoritatea celorlalte alimente, se descompun”, dar că, fără umiditate în mediu, „este puțin probabil să crească mucegai sau să dezvolte bacterii care să-le descompună”.