Un nou studiu confirmă efectele politicilor PSD care susțin creșterea economică

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

În ultimii ani, multe țări din Europa, dar și la nivel global, se confruntă cu o stagnare sau – mai rău – cu o scădere a creșterii economice. PSD a reușit, prin politicile economice și sociale implementate, să conducă România spre una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană.

Dacă la nivelul Uniunii Europene, Comisia Europeană previzionează o creștere de doar 0,9%, pentru economia românească, în 2024, Bruxelles-ul estimează o creștere de până la 2,9%.

Această estimare este reconfirmată și de ultimele date publicate de iBanFirst, furnizor global de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii. Conform acestuia, economia României va creşte cu 2,7%, susţinută de investiţiile publice şi consumul privat. Inflaţia va oscila în jurul valorii de 5%, iar cursul RON/EUR se va menţine relativ stabil.

Deși inflația apasă încă greu pe buzunarele românilor, perspectivele analiștilor privind evoluţia economiei româneşti sunt pozitive. Astfel, se estimează că PIB-ul va avea o creştere medie anuală de circa 4% în următorii 10 ani.

Analiștii preconizează că majoritatea economiilor vor opera sub potențialul lor în 2024 și în anii următori. Această rată de creștere mai scăzută decât în trecut reflectă însă, o încetinire la nivel global, care afectează și România.

Cu toate acestea, iBanFirst România consideră că progresele semnificative în ceea ce privește creșterile venitului mediu net au potenţialul de a stimula economia pe termen lung.

Informațiile comunicate de iBanFirst se alătură concluziilor studiului recent publicat de Friedrich-Ebert-Stiftung România. „Reglementările prețurilor la energie și alimente au venit într-un context în care creșterea prețurilor amenința să afecteze în mod catastrofal nivelul de trai al populației României, reacția guvernului fiind aliniată la cea a celorlalte autorități naționale din Uniunea Europeană,” arată cei de la F.E.S. România.

Pe fondul seriei de crize globale, valoarea coșului de consum a crescut semnificativ în toată această perioadă. În absența reglementărilor promovate de PSD în coaliția de guvernare, datele statistice arată că valoarea din prezent a coșului de consum pentru un trai minim decent ar fi fost mai mare cu 1.118 lei lunar.

Buna Vestire / De câte ori ți-a cântat cucul?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Guvernul Ciolacu turează motorul investițiilor publice cu ajutorul șantierelor de autostrăzi
101 miliarde de lei, adică peste 20 de miliarde de euro, a fost anul trecut ...