Trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Cadavrul liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale, după nouă zile de la moartea acestuia, într-o închisoare din orașul arctic Salekhard, informează presa occidentală.

Ludmila Navalnîi, mama opozantului lui Putin, a refuzat înmormântarea fiului acestuia, cu trei ore de priveghi, în cimitirul din localitatea artică, potrivit purtătorului de cuvânt al familiei.

Kremlinul pare să facă tot posibilul pentru a împiedica transformarea înmormântării lui Navalnîi într-o manifestare publică.

Peste 82.000 de ruși au semnat o petiție, prin care cereau predarea trupului neînsuflețit familiei sale.

Preoții ortodocși cer o înmormântare creștină

Cel puțin 800 preoți ortodocși ruși au iscălit o altă petiție pentru ca Navalnîi să i se poată organiza o înmormântare creștină.

„Nu umbriți tragedia morții lui, refuzând o cerere atât de simplă și umană. Amintiți-vă că toată lumea este egală în fața lui Dumnezeu,” se spunea în documentul de protest.

Petiția a continuat: „Refuzul de a elibera trupul lui Alexei Navalnîi familiei sale va fi perceput ca o manifestare de necruțătoare inumanitate. Această decizie ar putea duce la o tensiune și mai mare în societate. Vă îndemnăm să nu mergeți pe această cale.”

Sâmbătă s-au comemorat nouă zile de la moartea liderului opoziției, o zi în care creștinii ortodocși au participat la o slujbă de pomenire. Câteva zeci de susținători ai lui Navalnîi au fost văzuți aliniindu-se în fața Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova, pentru a aduce un omagiu regretatului lider al opoziției.

Potrivit surselor neoficiale, 38 de persoane ar fi fost arestate în Federația Rusă, în urma arborărî unor înscrisuri despre vinovăția lui Putin în moartea liderului opoziției.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins acuzațiile conform cărora Putin ar fi fost implicat în moartea lui Navalnîi, numindu-le „acuzații absolut nefondate și insolente la adresa șefului statului rus.”

În luna martie 2024, vor avea loc alegeri prezidențiale. Putin are peste 85 % intenție de vot.

Alexei Navalnîi va fi înmormânata în secret, susține mama sa

Loading...

2 Comments

  1. Este absolut tragic si revoltator faptul ca regimul opresiv din Rusia incearca sa impiedice familiei lui Navalnii sa isi inmormanteze fiul in mod respectabil si crestinesc. Este cu atat mai grav ca aceeasi tactica dispretuitoare a fost folosita si in timpul vietii lui Navalnii, atunci cand a fost inchis si persecutat pentru ca indraznea sa iasa in fata regimului corupt. Este o rusine pentru Rusia ca trebuie sa vina presiuni din partea comunitatii internationale pentru a-l lasa pe Alexei Navalnii sa fie inmormantat asa cum se cuvine. Speram ca justitia va fi facuta si ca familia sa va putea face parte de ultimul sau drum in mod demn si cinstit.

  2. Este incredibil ca regimul lui Putin continua sa incalce drepturile si demnitatea cetatenilor rusi, chiar si dupa moartea lui Navalnii. Este revoltator ca familia sa sa nu aiba dreptul de a-i organiza o inmormantare potrivit traditiilor lor si de a-i aduce un ultim omagiu. Este ingrijorator si faptul ca au fost arestate persoane doar pentru ca au evidentiat implicarea lui Putin in moartea lui Navalnii. Speram ca presiunea internationala si semnaturile adunate vor determina regimul sa elibereze trupul neinsufletit al liderului opozitiei si sa-i permita familiei sa-i aduca un ultim omagiu. Este trist ca un om care a luptat pentru drepturile si libertatile poporului sau este tratat atat de dispretuitor de catre guvernul rus. Dumnezeu sa-l ierte pe Alexei Navalnii si sa-i ofere familiei sale putere in aceste momente dificile. #JusticeForNavalnii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
George Simion, la Washington: în România răsare un serios curent conservator
Într-un interviu acordat publicației The New American, George Simion susține că în România răsare un  ...