Viceprimarul liberal Cosmin Tabără se bate pentru Portul Timișoarei, în timp ce Dominic Fritz umple orașul cu mash-uri: “Iubim Timișoara”

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Guvernul a adoptat la sfârșitul lunii mai 2018 hotărârea de înființare a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile “Canalul Bega.” Timișoara a fost unul dintre primele orașe ale Imperiului Austro-ungar cu port. Atestarea documentară a acestuia datează din 1860. Istoricii susțin că, de-a lungul timpului, transportul de pasageri pe apă  mergea atât de bine, încât a cunoscut un vârf de până la 500.000 de pasageri, în anul 1944. Bega făcea legătură cu Europa Centrală şi de Vest, iar mărfurile grele puteau fi transportate până la Rotterdam. Sediul portului era în cartierul Iosefin, pe malul stâng al Begăi, pe tronsonul aflat între Podul Muncii și Pasarela Gelu.

“Timișoara are nevoie de un port pe Bega,” spune viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără. Iar un prim pas este finanțarea unui studiu de fezabilitate, pentru care a fost inițiat un amendament la bugetul local, acum e nevoie de solidaritatea consilierilor locali pentru un asemenea proiect.

”Consilieri, să fim uniți și să susținem, împreună, un SF în bugetul orașului! Una dintre propunerile pe care le susțin la bugetul local este realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru construcția unui Port la Timişoara. Ar fi un prim pas. Am mai spus, dar insist: când vorbim despre un port pe Bega, vorbim despre turism, economie, tineret, viitor. Canalul Bega este puțin exploatat și, din păcate, am rămas la nivelul de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Jalnic, nu? Ecluze pe Bega a fost un proiect minunat anul trecut și, iată, după 70 ani s-a navigat pe Bega, trecand granița spre Serbia. Ba mai mult, trei temerari au ajuns până în Mediterana plecând cu o ambarcațiune din Timişoara. Este momentul să învățam din aceste proiecte și să punem în valoare ceea ce avem, să punem în practică”, spune Tabără.

Un asemenea proiect trebuie gândit pe termen lung, mai subliniază acesta.

”Pentru mine, proiectul Timişoara trebuie gândit pe termen lung și nu de pe o zi pe alta. Fiindcă, dincolo de aspectul de inedit, dincolo de faptul că portul atrage după sine dezvoltarea turistică, un port pe Bega este important pentru economia orașului, fiind una dintre investițiile importante care, deocamdată, lipsesc orașului.”, a încheiat Tabără.

Clinica de Dermatologie din Timișoara / Fața hâdă a administrației Dominic Fritz

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă: conflictele și discuțiile nu înseamnă nimic pentru oameni
Printr-un mesaj postat pe rețelele sociale, președintele PNL Nicolae Ciucă face apel la calm și ...