Liberalii vor comasarea europarlamentarelor cu localele

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Cu un ochi spre viitoarele alegeri europarlamentare și cu altul pe sondajele de opinie dezavantajoase, liderii PNL au propus PSD, în urmă cu câteva zile, o nouă variantă de comasare a alegerilor: organizarea europarlamentarelor odată cu localele, în 9 iunie, au declarat pentru G4Media surse politice. PSD încă nu s-a pronunțat, dar ultimele declarații politice ale liderilor PSD arată un alt punct de vedere.

O decizie în acest sens nu a fost luată în coaliție. Soluția presupune devansarea alegerilor locale, al căror termen normal este în jur de 29 septembrie. De ce este această comasare o miză pentru liberali? Pentru ca primarii PNL să se mobilizeze exemplar și pentru alegerile europarlamentare, nu doar pentru locale.

În varianta comasării europarlamentarelor cu localele, primarii care ar urma să fie aleși în luna iunie ar urma să aștepte încă trei luni până la preluarea manatului, deoarece primarii în funcție ar urma să își încheie mandatul abia în luna septembrie. România ar avea, prin urmare, în premieră două categorii de primari pentru aceeași localitate: primari aleși și prinari în exercițiu, mai spun sursele.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, spune că varianta este neconstituțională, fiindcă mandatul aleșilor locali este de patru ani. Acestora le expiră mandatul în 8 octombrie, când au depus jurământul. Liderul Forței Dreptei anunță că, în cazul unei astfel de decizii în coaliție, va ataca demersal la Curtea Constituțională a României.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sondaj Inscop: Liberalii se mențin a doua forță politică
Contrar sondajelor interne ale PSD, Inscop, ultimele date oferite mass-media, de către INSCOP, arată că ...