Gerald Markel: Europa a pierdut războiul din Ucraina

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Comentatorul politic austriac, Gerald Markel, susține, într-un comentariu, că Europa a pierdut războiul din Ucraina, din punct de vedere moral și a întărit frontul BRICS.  „Rusia nu este o fortăreață a răului,” este concluzia autorului.

“Ce a mai rămas din Ucraina? Am pierdut cu toții. Nimic nu a mai rămas din celebrele „valori europene”. Războiul din Ucraina intră în faza finală: Rusia va câștiga acest război pe toate fronturile. Militar, geopolitic și economic. Cum s-ar fi putut întâmpla această catastrofă, această înfrângere istorică a Occidentului? Răspunsul este simplu: Occidentul colectiv și-a depășit peste tot limitele autoimpuse.

Europa nu numai că nu a condamnat folosirea muniției îmbogățite cu uraniu, bombardarea cu „covor” de muniții cu dispersie și bombardarea țintelor civile de către ucraineni, dar chiar a negat categoric și chiar a acceptat naziști adevărați în unitățile obișnuite ale armatei ucrainene și pur și simplu au ignorat atrocitățile lor de la Mariupol. Occidentul și-a pierdut toată credibilitatea în ochii restului lumii ca „integritate morală” pentru că, pe de o parte, am luat la sine înțeles toate zvonurile despre partea rusă ca fiind fapte. Pe de altă parte, am idealizat Ucraina ca „far al libertății și al valorilor”, ca „centrul și apărătorul Europei”, ca „model al valorilor europene” și am glorificat-o într-un mod propagandistic cu totul absurd.

„Rusia nu este o fortăreață a răului”

În realitate, Rusia nu este o fortăreață a răului. Și Ucraina este departe de a fi o țară în stil european. Dacă am fi mai realiști și mai puțin ipocriți, restul lumii nu ar reacționa acum cu un asemenea dispreț față de europenii care și-au îngropat moralitatea în ultimii doi ani. Și aici ajungem la al doilea eșec geopolitic: nu Rusia, ci noi suntem acum izolați în lume. Lumea nu a fost unită în a condamna războiul din Ucraina. Războiul este perceput acolo așa cum este, adică un război proxy între Occident și Rusia pe pământ ucrainean, cu riscul vieții poporului ucrainean.

Și cu restul lumii care nu are nimic de-a face cu asta, furia față de daunele colaterale aduse propriilor interese economice este incomensurabilă. Nimeni în restul lumii nu este surprins de faptul că Rusia nu permite NATO să se apropie de granița sa imediată. Ne întrebăm de ce suntem surprinși și revoltați de bolboroseala despre un „atac neprovocat.”

Restul lumii nici nu se gândește să se alăture sancțiunilor stupide împotriva Rusiei. Dimpotrivă, sinuciderea economică a Europei, lovitura de glonte în picior pe care Europa și-a tras-o singură, ca urmare a acestei nebunii, deschide posibilități inimaginabile pentru restul lumii. India și Arabia Saudită cumpără petrol și benzină din Rusia și le vând cu profit unor europeni proști. În decurs de un an, China a înlocuit producătorii de mașini europeni ca furnizor al Rusiei, o piață de 140 de milioane de oameni.

UE a împins țări în BRICS

Și o duzină de țări mari s-au alăturat în mod ostentativ alianței BRICS și sunt acum aliați clari ai Rusiei : economic în BRICS, dar și militar. China, India și Rusia într-o alianță militară sunt un coșmar pentru Occident. În concluzie, războiul din Ucraina este cea mai mare înfrângere militară, geopolitică și economică a Occidentului din ultimii 80 de ani.

Dar ceea ce mă revoltă cel mai mult este că Occidentul și-a trădat toate valorile morale în acest război. Sechestrarea bunurilor persoanelor fizice ruși este o nebunie legală, o tâlhărie internațională morală și economică. Europa s-a autodistrus ca un refugiu sigur pentru investitorii din întreaga lume. Excluderea sportivilor, artiștilor și oamenilor de știință ruși este o greșeală uriașă, nejustificată și inexcusabilă. Toate acestea ne fac adevărații învinși ai acestui război,” scrie Gerald Markel, în publicația Exxpress.

Rareș Bogdan: Nicolae Ciucă va fi candidatul nu doar al PNL la prezidențiale, veți avea o supriză

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Noua cenzură „democratică” / Doar 3,4% dintre jurnaliștii din SUA mai simpatizează cu republicanii
Un studiu al unei universități americane arată că procentul jurnaliştilor americani cu normă întreagă, care ...