Viktor Orbán: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele naţionale ale Ungariei

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

 

Prezent la o emisiune de radio, Viktor Orbán a năruit speranțele de aderare ale Ucrainei la UE.

În acest moment, aderarea Ucrainei la UE şi începerea negocierilor de aderare nu coincid cu interesele naţionale ale Ungariei, notează MTI, potrivit Rador Radio România. El a afirmat că decizia este fermă, „indiferent de câte presiuni se vor exercita.”

„Uniunea Europeană ar trebui mai întâi să încheie un acord de parteneriat strategic cu Ucraina, iar sprijinirea acestei ţări ar trebui rezolvată într-un mod transparent, în afara cadrului bugetului UE,” a declarat premierul ungar Viktor Orbán, vineri, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public Radio Kossuth. Viktor Orbán recomandă ca la următoarea întâlnire a liderilor UE, care va avea loc peste două săptămâni, să nu fie luată nicio decizie cu privire la negocierile de aderare a Ucrainei la UE.

Viktor Orbán a afirmat că, în privinţa chestiunii aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, se poate prevedea că nu va exista un acord pe acest subiect, iar astfel, unitatea europeană ar avea de suferit. Aderarea unui nou stat  – conform Tratatului de bază al UE – poate fi făcută doar în situația în care toate statele membre ale UE sunt de acord.

60 de miliarde de euro – ajutor financiar pentru Ucraina – blocați la Bruxelles

Unitatea UE poate fi protejată prin neincluderea pe ordinea de zi a problemelor asupra cărora nu există un acord – a adăugat Viktor Orbán. Premierul ungar a atras atenţia şi asupra faptului că tratatul de bază al Uniunii Europene nu conţine cuvântul „veto,” ci precizează că există anumite domenii în care deciziile pot fi luate doar dacă toate statele membre sunt de acord. Nu este vorba despre faptul că cineva a luat o decizie şi noi apelăm la veto, ci despre faptul că nu poate exista nicio decizie fără noi, a accentuat premierul maghiar, care a subliniat că „noi suntem Uniunea Europeană”. „Uniunea Europeană nu se află la Bruxelles, acolo se află birocraţii. Uniunea Europeană se află la Budapesta, la Varşovia, la Paris, la Berlin” – a spus Viktor Orbán, potrivit  Free Europe.

Un fond de peste 60 de miliarde de euro – ajutor pentru Ucraina – sunt blocați la Comisia Europeană din cauza neînțelegerilor pe tema continuării finanțării armatei ucrainiene.

Cristian Terheș va deschide lista AUR la alegerile europarlamentare din 2024

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicușor Dan dă cu flit propunerii liberalilor
La doar câteva zile de la primirea ofertei de a fi susținut de PNL pentru ...