Anticorupția se aproprie de biroul lui Zelenski

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Autoritățile anticorupție din Kiev au descoperit tomuri de bani ucrainieni, într-un seif din spatele biroului directorului executiv al uneia dintre cele mai mari firme de construcții din Ucraina, Oleh Maiboroda, relatează Reuters.

Banii erau destinați mituirii lui Oleh Tatarov, consilierul principal al președintelui Volodimir Zelenski, pentru a primi lucrări de infrastructură.

Înainte de războiul din Ucraina, președintele țării a spus că va avea toleranță zero pentru corupție și că va demite imediat orice suspect de criminalitate economică. Pâna la publicarea depeșei, liderul kievian nu l-a dat afară pe consilierul său.

Se strânge lațul!

Nici Zelenski, nici Tatarov nu au răspuns la întrebări detaliate pentru acest articol.Zelenski a fost lăudat de occident, pentru lupta sa anticorupție, chiar dacă unii s-au îndoit de performanțele sale, mai spune reporterul agenției de presă. Ucraina este la jumătatea inferioară a indicelui anual global de percepție a corupției al Transparency International și, în cel mai recent sondaj, pentru 2022, doar Rusia a fost considerată mai coruptă în Europa.

Ajutoare de miliarde de dolari alocate guvernului lui Zelenski, precum și ambițiile de a adera la Uniunea Europeană fac din Ucraina o țintă de supravegheta.

Într-un raport din iunie, Fondul Monetar Internațional a declarat că donatorii și investitorii străini trebuie să vadă reforme de îmbunătățirea guvernanței, transparența și combaterea corupție, „fără întârziere”. Într-o evaluare a șanselor Ucrainei de aderare la UE, publicată în iunie 2022, Comisia Europeană a descris corupția drept „o provocare serioasă care necesită o atenție continuă.”

citește și: Rareș Bogdan a ținut un discurs incendiar în Parlamentul european: „Tu, Roberta, Charles Michel!…”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liberalii au reușit să salveze unele profesii liberale
Astăzi, pe pagina Ministerului finanțelor publice s-a publicat proiectul de Ordonanță privind noile măsuri fiscale. ...