Nicolae Ciucă: mişcările populiste sunt o reală ameninţare la adresa stabilităţii democratice

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit în biroul său cu profesorul Jan-Werner Müller de la Princeton University. Ei au discutat despre criza societății liberale.

”Am avut astăzi o întâlnire deschisă şi agreabilă cu profesorul Jan-Werner Müller (Princeton University). Am discutat despre cauzele care pot afecta stabilitatea unei democraţii liberale în spaţiul politic european şi transatlantic. Trăim într-o epocă în care contextele regionale şi globale economice şi de securitate agravează conflictele culturale şi ideologice din sânul naţiunilor democratice”, a scris, joi seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului afirmă că ”mişcările politice de tip populist, extremist, cu tentă xenofobă şi rasială reprezintă o reală ameninţare la adresa stabilităţii democratice.”

“Polarizarea este o strategie populistă. Nu este același lucru cu conflictul. Conflictul ascuțit este în întregime legitim și în mod ideal chiar productiv într-o democrație” – Jan-Werner Müller

”Este datoria noastră principală să protejăm prin acţiunile şi discursul nostru valorile şi normele liberale care garantează şi protejează libertatea personală şi identitatea noastră specifică, deopotrivă naţională şi europeană. Democraţia este în mod esenţial un spaţiu al libertăţii de gândire şi al libertăţii de exprimare. Democraţia presupune nu de puţine ori dezacorduri, conflicte, idei diferite. Însă, ceea ce contează este modul în care se derulează şi se rezolvă aceste conflicte, întotdeauna prin dialog civilizat, moderat şi, cel mai important, fără ca nimeni să fie exclus prin decizia politică”, a mai scris liderul PNL pe Facebook.

Ciucă apreciază că ”răspunsul cel mai adecvat la discursul urii, extremist, xenofob şi rasial este promovarea valorilor şi normelor liberale pe care se fundamentează democraţia reală.”

Profesorul Jan-Werner Müller este un istoric al ideilor. Este co-fondatorul Colegiului Liberal al Artelor de la Berlin.

Profesorul german consideră, în ultima sa carte, că populismul este o umbră permanentă a democrației și acesta va duce la un regim autocratic.

Alin Nica vrea refacerea unui pod care a funcționat în urmă cu 80 de ani

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Se introduce facturarea electronică obligatorie, de la 1 ianuarie 2024! – anunță ministrul finanțelor, liberalul Marcel Boloș
Ministru Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat aseară că, în urma unei decizii a Consiliului Uniunii ...