Nicolae Ciucă explică plecarea UDMR de la guvernare

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Nicolae Ciucă a declarat miercuri că PNL a încercat să păstreze UDMR la guvernare și, pentru că nu s-a reușit respectarea protocolului, a fost de acord cu cedarea Ministerului Energiei, urmând ca și PSD să cedeze un minister. Kelemen Hunor arătase cu o zi înainte că UDMR a fost dispus să renunțe la Ministerul Dezvoltării, dar să primească în schimb Ministerul Energiei și Ministerul Mediului, ambele aflate acum în portofoliul PNL.

În momentul în care nu s-a putut să se rămână în protocol, s-a ales opțiunea ca fiecare dintre celelalte două partide, PNL și PSD, să ofere un minister UDMR-ului. Când a fost vorba ce poate să ofere PNL – și a fost și solicitarea UDMR pentru Ministerul Dezvoltării -, a fost Ministerul Energiei, minister pe care l-am dat. Și aici a ieșit din joc tot ceea ce însemna puterea noastră de a oferi și deschiderea la dialog”, a explicat Nicolae Ciucă miercuri. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat marți că, în urma negocierilor pentru viitorul guvern, formațiunea sa a fost de acord să renunțe la Ministerul Dezvoltării, cerând în schimb două ministere, al Energiei și al Mediului. Conform listei de miniștri prezentată de liderii PSD și PNL, ambele ministere aparțin liberalilor. „Astăzi am făcut oferta să preluăm Ministerul Mediului și să preluăm Ministerul Energiei. Nu s-a putut nici această variantă. PNL are atât Ministerul Dezvoltării, cât și Mediul. Nu poate renunța la niciunul dintre ministere. Marcel Ciolacu a oferit PNL trei ministere pentru a păstra UDMR la guvernare”, a mai declarat Hunor”, declara Kelemen Hunor marți, când a anunțat că UDMR nu va face parte din viitorul guvern.

Surse bine informate susțin că partenerul strategic i-a cerut lui Iohannis scoaterea UDMR de la guvernare, pe motiv de relație prea strânsă cu Viktor Orban, premierul Ungariei, care face jocul Moscovei.

Lista miniștrilor PNL din Guvernul Ciolacu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cine este ministrul Mircea Fechet, noul ministru al mediului
Noul ministru al Mediului este Mircea Fechet din Bacău, propus de PNL. El a mai ...