O instanță timișoreană a hotorât că triplarea impozitelor pentru clădiri nerezidențiale este ilegală

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Avocatul Anton Trăilescu din Timișoara a reușit să biruie în instanță, împotriva hotărârii Consiliului Local Timișoara de triplare a impozitelor pentru clădiri nerezidențiale (birouri, restaurante, magazine etc) deținute de persoanele fizice.

Astfel, datorită faptului de drept judecat, mai mulți cetățeni pot să-și ceară banii înapoi de la administrațiile locale.

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală în dosarul triplării impozitelor pentru clădiri nerezidențiale deținute de persoane fizice. Hotărârea, luată în 2021, pentru impozitele din 2022 a fost declarată ilegală. Sentința este definitivă.

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins joi, 8 iunie 2023, recursul prin care Consiliul Local Timișoara a atacat decizia Tribunalului Timiș, prin care hotărârea de triplare a impozitelor pentru clădiri nerezideințiale a fost declarată ilegală, la plângerea avocatului Anton Trăilescu, conform Adevărul.ro.

Avocatul timișorean a invocat mai multe încălcări ale legii, prin hotărârea de Consiliu Local, din 2022.

Avocatul Ionuț Trăilescu, care l-a reprezentat în acest dosar pe tatăl său, a declarat că Primăria Timișoara ar trebui să le dea banii înapoi celor care au fost afectați de majorarea impozitului.

Consiliul Local Timișoara ar trebui să restituie banii încasați ilegal

Fiindcă prin această hotărâre judecătorească s-a dispus anularea unui act administrativ normativ produce efecte pentru toată lumea. Pe cale de consecință, în mod normal ar trebui să se restituie de la bugetul local sumele încasate nelegal cu titlu de impozit. Vedem ce se întâmplă.

Dacă ar exista o conduită onestă din partea Consiliului Local, nu ar fi exclusă și adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se aprobe restituire a acestor sume încasate în baza unei hotărâri nelegale. Dacă nu se va face asta din oficiu, sigur că fiecare persoană interesat are dreptul să depună o cerere de restituire la direcția fiscală, iar un eventual refuz de restituire a lor ar putea fi atacat la instanță”, a declarat avocatul Ionuț Trăilescu.

„Așteptăm motivarea instanței și, bineînțeles, vom pune în aplicare toate deciziile executorii stabilite de instanțele de judecată. După ce vom primi sentința in extenso, vom comunica măsurile ce urmează a fi luate pentru a respecta hotărârea luată de magistrații Curții de Apel”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara, Bogdan Marta.

Adrian Severin demască mentalitatea de slugă a euro-atlantiștilor

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VA MAI EXISTA “ROMÂNIA” ÎN 2030?
Poporul bugetar vrea salarii mai mari, poporul privat vrea taxe mai mici și salarii mari, ...