Italia se confruntă cu o criză a credincioșilor

Andrei Marcu ACTUALITATE SOCIAL

Rata căsătoriilor în biserică a tinerilor italieni s-a prăbușit. La fel ca cel al botezurilor, relevă date publicate de Gazeta Românească din Italia.

Doar în zona Milano, în 2022, 10.000 de copii au fost botezați, o treime față de 1995. În capitală, trei din zece cupluri se căsătoresc în biserică. Abia 18 la sută dintre credincioși merg la biserică cel puțin o dată pe an. Sursa datelor este cercetarea „Câți preoți? Pentru care oameni?”, realizată împreună cu Universitatea Catolică, care a indicat scenariul viitorului clerului, care pe baza unei sugestii statistice prevede că în 2.040 nu ar trebui să existe niciun preot nou sub 30 de ani.

În diaceza Milano, numărul botezurilor a scăzut la o treime

Din acest studiu reiese clar și „scăderea poporului „formal” al lui Dumnezeu.” În Dieceza Milano, de fapt, în decursul a două decenii, numărul de botezuri a scăzut cu aproape o treime, de la puțin peste 35.000 în 1995 la puțin peste 10.000 în 2022, cu o tendință de scădere foarte accentuată începând din 2005.

Aceeași dinamică este valabilă și pentru nunțile religioase, care sunt în scădere mai mult la Milano decât în alte părți (în Lombardia și în Italia): în 2011, peste 50 la sută dintre nunțile metropolitane erau celebrate în biserică, în 2020 mai puțin de 30 la sută. Dar, în general, practica religioasă este cea care este mai puțin răspândită, mai susține publicația.

Reportajul ”Ce este femeia?” – încadrat de Twitter ca ”hate speech”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă anunță un nou pachet de servicii pentru bolnavii de cancer
Un pachet de servicii noi pentru bolnavii de cancer va intra în vigoare de la ...