Fondatorul Wikipedia, prezent la Timișoara: Românii citesc mai mult varianta engleză, decât cea românească

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

În anul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, Politehnica Timișoara a organizat o reuniune a experților în inteligența artificială: Tech Talks 2023. Vedeta acestei acțiuni a fost Jimmy Walles, unul din fondatorii platformei Wikipedia.

„Un aspect interesant pe care staful nostru intern tocmai l-a verificat este faptul că Wikipedia în engleză e ușor mai populară în România decât Wikipedia în limba română. E o diferență mică, e adevărat, dar îți spune ceva despre ceea ce se întâmplă într-o țară ca România, foarte deschisă și orientată spre ceea ce se întâmplă în lume. Probabil că e mai convenabil să verifici ceva în engleză, având în vedere că articolele sunt mult mai numeroase. Dar și acest lucru se va schimba odată ce Wikipedia în limba română continuă să crească”, a spus Jimmy Walles, potrivit Ziua de Vest.

Absolventul Politehnicii Timișoara, Dragoș Mărgineanu, coordonatorul departamentului de Inteligență Artificială a companiei americane Boeing. Mărgineanu a explicat că termenul de Inteligență Artificilă nu e nou, ci a apărut încă din anii 50.
„Termenul s-a născut în 1956, când niște cercetători au avut o școală de vară la un colegiu. Între acei cercetători se afla și un câștigător de premiu Nobel, Herbert Simon, în Economie.

Mai mulți dintre participanți și-au exprimat speranța că Inteligența Artificială nu va fi folosită împotriva umanității.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ADN-ul din firele de păr ale lui Bethoven dezvăluie misterul morții, dar nu și al surdității sale
Experții Universității Cambridge au cercetat cinci din firele de păr ale compozitorului de geniu, Ludwig ...