Cel mai râvnit burlac din Marea Britanie și-a găsit consoarta
Cu o avere de peste 10 miliarde de lire sterline, Ducele de Westminster, considerat de presa engleză “cel mai râvnit burlac” și-a găsit consoarta, notează The Telegraph.
În vârstă de 32 de ani, la sfârșitul săptămânii trecute, Hugh Grosvenor i-a cerut mâna Oliviei Henson, în vârstă de 30 de ani, la reședința familiei sale din Cheshire.
Ducele este unul dintre cei mai tineri miliardari din Marea Britanie, cu o avere netă estimată la aproape 10 miliarde de lire sterline. În centrul averii sale moștenite se află un portofoliu de proprietăți care include 140 de hectare, în două dintre cele mai scumpe cartiere ale Londrei, Mayfair și Belgravia.
Cunoscut sub numele de „Hughie,” ducele este un prieten apropiat al Prințului și Prințesei de Wales și un naș al Prințului George.
A cunoscut-o prin intermediul prietenilor pe domnișoara Henson, manager de cont la o companie alimentară. Sunt împreună de doi ani.
„Ducele de Westminster și domnișoara Olivia Henson sunt încântați să anunțe că sunt logodiți pentru a se căsători,” a declarat duminică un purtător de cuvânt al familiei Grosvenor.
„Membrii ambelor familii sunt absolut încântați de veste,” notează The Telegraph.
Cine este fericita viitoare consoartă?
Domnișoara Henson a studiat limba spaniolă și italiană la Trinity College, Dublin.
După absolvirea în 2016, ea a lucrat ca manager de dezvoltare la un start-up de fructe presate la rece.
Ducele a moștenit averea tatăl său, Gerald Grosvenor, care a murit pe neașteptate în urma unui atac de cord, la vârsta de 64 de ani, în 2016.
A fost educat la o școală primară de stat din The Wirral, aproape de casa familiei lui, apoi a mers la o școală privată, Mostyn House.
Mai târziu a urmat colegiul Ellesmere, o școală privată din Shropshire, ai cărei foști elevi includ jucătorul de rugby Bill Beaumont și Michael Chapman, fost arhidiacon din Northampton.
Ducele, al cărui titlu anterior era Earl Grosvenor, a continuat să studieze managementul rural la Universitatea Newcastle.
După absolvire, a lucrat în managementul proprietății pentru Grosvenor Group, înainte de a deveni manager la Bio-Bean, o firmă de energie verde.
Ducele a donat peste 12 milioane de lire sterline, în pandemie
După moartea tatălui său, ducele a devenit președintele Grosvenor și a preluat conducerea intereselor caritabile ale afacerilor Duke și Grosvenor.
În timpul pandemiei, el a donat 12,5 milioane de lire sterline din averea sa personală pentru efortul național de ajutorare Covid-19.
Alin Nica speră ca Timișoara să câștige premiul “Europa Nostra”