Premierul Nicolae Ciucă este de acord cu reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Nicolae Ciucă, premierul român, a semnat împreună cu omologii săi din Bulgaria, Ungaria, Slovacia și Polonia o scrisoare comună adresată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care propun un set de măsuri care să echilibreze piața cerealelor europene, după invadarea celor ucrainiene.

Printre alte multe puncte, care se referă la ajutoare directe și indirecte date fermierilor din țările vecine Ucrainei, Ciucă este de acord cu revenirea la taxele anterioare, impuse produselor dintr-o țară extracomunitară, potrivit stiripesurse.ro

Premierii statelor din vecinătatea Ucrainei cer Comisiei Europene ca, în colaborare cu Programul Alimentar Mondial (World Food Programme), să caute o soluție prin care cerealele ucrainene să fie achiziționate, pentru a nu rămâne în UE.

23 de milioane de tone de cereale au fost exportate, în ultimele trei luni

„Avem o responsabilitate față de fermierii români și căutăm constant soluții pentru dezvoltarea continuă a agriculturii românești,” a scris premierul pe pagina sa de facebook.

Prin Inițiativa Mării Negre, semnate anul trecut, cu acordul Rusiei, la propunerea Turciei, grânele ucrainiene pot fi exportate prin Bosfor. Până în luna martie 2023, au plecat în țări străine 23 de milioane de tone, potrivit Infograficul Consiliului Europei.

citește și: “PNL va câștiga alegerile din Timișoara” – afirmă Cosmin Tabără, viceprimarul orașului

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Donald Trump cere reducerea fondurilor pentru Departamentul de Justiție și FBI
Fostul președinte Donald Trump le-a cerut miercuri colegilor săi republicani din Congres să reducă fondurile ...