În războiul transnistrean, din 1992, au fost folosiți deținuți români, sub comanda unui ofițer CIA

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Vladimir Putin a retras decretul prezidențial, prin care Transnistria era dată în administrarea Republicii Moldova de către Elțîn. Prin Pactul Ribbentrop-Molotov, Transnistria nu a fost sub jurisdicția Chișinăului. Mareșalul Ion Antonescu și-a făcut un titlu de glorie din eliberarea Basarabiei. Marea lui greșeală, zic istoricii, e că a depășit Nistrul, în așa numita Operațiune Barbarossa.

Republica Moldova s-a declarat independentă în vara anului 1991. A recunoscut nule și neavenite consecințele Pactului germano-sovietic din 1939, deci și anexarea Transnistriei. Cu toate acestea, la scurt timp după, și-a revendicat ca fiind propriul ei teritoriu. “În iunie 1992, colonelul Howard J.T. Steers, ofițer de informații militare americane și consilier al Alianței Nord-Atlantice, a coordonat o operațiune militară de cucerire a Transnistriei. Pentru că nu a fost mulțumit de mica armată moldovenească, a mobilizat armata română și mulți deținuți români de drept comun”, informează publicația Voltairenet.org.

Președintele Federației Ruse nu a admis înarmarea Armatei a XlV-a

Transnistria avea o bază secretă a complexului militar-industrial sovietic. Președintele rus Boris Elțin a refuzat să apere Transnistria la fel cum a refuzat aderarea Crimeei la Federația Rusă. Armata a 14-a rusă avea peste o mie de soldați, dar a primit ordinul de a nu interveni. Mii de femei transnistriene au luat cu asalt baza militară și au confiscat 1.000 de kalașnikoave, 1,5 milioane de cartușe și 1.300 de grenade. Astfel, poporul transnistrain a respins armata română condusă de colonelul Steers. Această înfrângere a Alianței Atlantice nu a fost niciodată recunoscută în Europa.

Atunci, șeful stației CIA de la București, mai aminitește autorul articolului, Thierry Meyssan, din Voltairenet, Harold James Nicholson, a dezertat și a intrat în serviciul KGB. A fost condamnat de două ori pentru spionaj.

În discursul public nu se face diferența dintre Republica Moldovenească a Nistrului, pentru ca în cazul invadării Transnistriei să se creeze confuzie, mai spune acesta.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
atomic heart
Ucraina vrea să interzică un joc pe calculator pentru că glorifică URSS
Ministerul digitalizării din Ucraina a început războiul cu jocurile de pe calculator. A anunțat recent ...