Pateu din rață de țară
Pateul de rață nu are gustul foie gras-ului adevărat, pe care Regele Charles al III-lea din meniul Palatului Buckhingam, dar este suficient de asemănător ca aromă și costă mai puțin. Pateul nu poate fi servit nu doar pe pâine prăjită, ci și ca o compoziție necesară unui Wellington de vită clasic.
Wellingtonul este un delicios produs al vechii bucătării engleze, având în compoziție un mușchi tânăr de vită, învelit cu pate și acoperit cu o cocă din făină și apoi pus la cuptor.
Ingrediente ale pateului de rață:
- 100 grame de untură de rață
- două cepe tăiate în bucăți nu prea mici
- o rață pusă la fiert
- o linguriță de chimen, piper măcinat sau ierburi de Provence (se găsesc și la noi. Aici)
- un ardei gras
- două rădăcini de pătrunjel
- două rădăcini de morcovi
- 3-4 foi de dafin
- 4-5 căței de usturoi, zdrobiți
- Un ștamplu de coniac
- Jumătate de linguriță de sare
- O felie de pâine prăjită
- ½ jumătate linguriță de tumeric
Pasul 1
Topim grăsimea de rață. Apoi, rața o fierbem cu legumele și ingredientele, până cade carnea de pe oase, 30-40 de minute (cea de la țară, fără hormoni)
Pasul 2
Se scoate carnea fiartă, se strecoară printr-o sită mare, frunzele de dafin se aruncă, compoziția se pune în blender, peste care se adaugă o cană din supa rămasă, o sfeclă roșie fiartă și se mărunțește.
Pasul 3
Punem întreaga compoziție într-un flacon de plastic de la o sticlă de doi litri și o lăsăm la răcit o oră. Apoi, punem flaconul în frigider.
Pasul 4
Întindem produsul scos din frigider pe pâine prăjită sau într-un Wellington de zile mari. Se poate ține 3-4 zile la frigider.
În imagine, pateul e pus pe o rondea de orez expandat. Nu are mai mult de 120 de kcal.
Liberalii vor continua colaborarea cu social-democrații și după „rotativă”