Lucian Bode nu demisionează

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

Deși președintele Klaus Iohannis a sugerat jurnaliștilor că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ar trebui să demisioneze din cauza acuzelor de plagiat, iar o serie de lideri ai PSD au zis același lucru, el a declarat, joi, la Vaslui că a respectat legea în ceea ce priveşte întocmirea tezei sale de doctorat.

Ministrul liberal a dat de înțeles că nu va demisiona, pentru a nu da „satisfacție minciunii și dezinformării”.

„În România, există o singură instituţie abilitată să propună acordarea sau retragerea titlului de doctor şi anume CNATDCU. Eu, în 2018, respectând toate prevederile legale în vigoare atunci, având un dosar complet, cu tot cu ce înseamnă raport antiplagiat, raport de similitudine, raportul comisiei formate din profesori universitari proveniţi din trei universităţi de prestigiu din România. (…) am depus la CNATDCU acest dosar, iar după zece luni, în iulie 2019, CNATDCU avea trei variante: să propună completarea dosarului, să respingă propunerea şcolii doctorale sau să propună Ministerului Educaţiei acordarea titlului de doctor. A ales varianta a treia, în urma analizării respectării tuturor prevederilor legale. (…) Am convingerea, garanţia, certitudinea, curajul să spun aici, în faţa dumneavoastră, că nu am încălcat nicio prevedere legală, dimpotrivă, le-am făcut la virgulă, am parcurs fiecare procedură la virgulă, tocmai pentru a nu fi într-o situaţie de a da explicaţii publice. (…) Am această împăcare că am respectat legea”, a afirmat Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a spus că PNL face analize

Și Nicolae Ciucă a fost rugat să comenteze mesajul președintelui. A spus că partidul va analiza și va lua o decizie pentru după rotativă. „Remanierile se fac, nu se discută,” a conchis premierul liberal.

După ce Emilia Șercan a publicat presupusul plagiat, USR a umplut internetul cu bannere publicitare prin care cereau demisia ministrului. Susținut de statul paralel, în colaborare cu puterile străine, USR ar dori ca în anul preelectoral să existe un ministru al administrației și internelor cooperant, pentru că MAI organizează cele patru scrutine din anul 2024.

REZUMAT CARTE: Cauză Necunoscută, Epidemia de morți subite în 2021 și 2022, Edward Dowd

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liberalii vor continua colaborarea cu social-democrații și după „rotativă”
Enigmaticul mesaj, transmis de la Bruxelles de către președintele Klaus Iohannis, prin care spune că ...