Sos de coriandru și avocado pentru rață la cuptor
Rațele din bătătură sunt bune de pus iarna la cuptor. Într-o tavă se pun pulpele și pieptul. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin, cimbru și usturoi după gust. Tava se acoperă cu folie. Se lasă o oră și jumătate la cuptor! Apoi, se scoate folia și se mai lasă 10-15 minute pentru a se rumeni.
În timp ce cuptorul încins frige carnea, să preparăm sosul portughez: receita de molho de coentro.
Ca ingrediente avem nevoie de:
- o pulpă de avocado
- un iaurt mic grecesc
- o jumătate de cană de apă 1/2 cup water (more as needed to adjust consistency)
- o cană de coriandru
- 1-2 căței de usturoi
- un sfert de linguriță de sare
- un lime stors
Compoziție
Are doar 54 de calorii. Grăsimi – 4g. Grăsimi saturate – 1g. Grăsimi nesaturate – 3g. Proteine – 2g. Carbohidrați – 3g Fibre – 2g. Zaharuri – 1g. Zaharuri adăugate – 0g. Sodiu – 148 mg. Calciu – 2%. Potasiu – 4%.
Cum se prepară?
Tocați cățeii de usturoi în blender! Repetați de încă patru ori, pentru a se transforma în pastă fină. Adăugați iaurt grecesc simplu cu 2 % grăsime, frunze și tulpini de coriandru, apă, suc proaspăt de lămâie (de la 1 lime), sare și avocado. Amestecați în blender până la omogenizare, aproximativ 30 de secunde. Se servește ca un sos la pulpa de rață. Pentru ornament se pot pune boabe de struguri.
Un ministru liberal susține că protocolul de guvernare poate fi schimbat