tanc leopard 2

Polonia va cere UE compensații pentru tancurile Lopard 2, livrate Ucrainei

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Polonia va cere UE compensații pentru costurile tancurilor Leopard 2, pe care dorește să le trimită Ucrainei, a declarat marți premierul polonez, potrivit The Guardian.

„Vom solicita rambursarea de la Uniunea Europeană a prețurilor armamentului. Acest gest va fi un alt test de bunăvoință,” a declarat Mateusz Morawiecki într-o conferință de presă.

Morawiecki a mai spus că speră că va exista un răspuns rapid din partea Germaniei, pentru reexportarea tancurilor, relatează Reuters.

„Sper că acest răspuns din Germania va veni repede, pentru că nemții întârzie, se eschivează, acționează într-un mod greu de înțeles.” Premierul de la Varșovia a fost critic, spunând că se vede că Germania nu vrea să ajute Ucraina.

Leopard este un tanc  de luptă, proiectat și produs în Germania de Vest. A fost primul tanc german apărut după cel de-al Doilea Război Mondial, fiind livrat trupelor germane din anul 1965. El costă în jur de 2,5 milioane de Euro bucata.

Premierul polonez nu a anunțat câte unități vrea să doneze Ucrainei. Recent, ziarul the New York Times își exprima îngrijorarea că nu se știe ce se întâmplă cu armamentul greu livrat pe tot întinsul teritoriu ucrainean.

Zelenski l-a demis pe adjunctul procurorului general, pe motiv că a fost în vacanță în Spania

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Zelenski a început războiul religios
Raportorul ONU, Adrian Severin, membru al Clubului de Gândire GOLD FM, face prima analiză serioasă ...