Alianţa Maghiară din Transilvania susține că prea mulți bani din taxele maghiarilor se duc în Republica Moldova

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Printr-un comunicat remis presei de către Alianța Maghiară din România, se susține că indignarea românilor, față de decizia de neprimire în Schengen, este de înțeles. Ce nu e de înțeles e de ce banii care ar fi trebuit să fie subvenții pentru locurile locuite de maghiari se duc pentru Republica Moldova.

“Elita politică de la Bucureşti poartă o responsabilitate considerabilă, dacă nu tocmai decisivă, în privinţa insuccesului aderării noastre la Spaţiul Schengen,” se mai spune în mesaj.

“Avem convingerea că dacă România ar fi investit în desăvârşirea efectivă a mult doritei integrări occidentale, reiterate în nenumărate rânduri la nivelul sloganurilor politice, cam jumătate din energia pe care a canalizat-o în acţiunile sale motivate de dezideratul unirii Moldovei cu România şi izvorâte din reflexul caracteristic secolului al XIX-lea de a construi imperii, ţara noastră ar fi avut astăzi şanse mai mari să devină membru cu drepturi depline al Spaţiului Schengen”, astfel Alianța Maghiarilor din România critică vocile unioniste.

AMT cere demisia lui Aurescu

“Se poate afirma deci că nereuşita aderării este un eşec ruşinos al diplomaţiei româneşti pe care îl vom plăti scump; iar evoluţiile oglindesc şi valoarea adevărată a sprijinului promis de către liderii zonei euroatlantice chiar şi în situaţia în care România nu a precupeţit nici un mijloc în vederea demonstrării că este o „ţară-exemplu” şi totodată aliatul vrednic de cea mai mare încredere,” mai spune comunicatul AMT.

Alianța mai cere ministrului de externe, Bogdan Aurescu să demisioneze.

Alianţa Maghiară din Transilvania este înscrisă în registrul partidelor, după fuziunea dintre Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Partidul Civic Maghiar. Încă din vară, se angajează să reprezinte segmentul naţional-conservator al comunităţii maghiare din Transilvania.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alin Nica ar fi singurul liberal care i-a cerut lui Bogdan Aurescu să-și asume responsabilitatea eșecului Schengen, relatează surse din PNL
Alin Nica, liderul PNL Timiș, ar fi singurul lider liberal, care în ședința BPN a ...