Parlamentul de la Moscova a votat o lege împotriva unui roman gay

Andrei Marcu ACTUALITATE Diverse

 

Cartea „Vara într-o cravată de pionier”, scrisă de necunoscutele autoare Elena Malisova și Katerina Silvanova din Rusia, a ajuns să fie un bestseller, datorită intrigii gay a cărții. Această literatură ar fi rămas la sertar, dacă celebra editură rusă Popcorn n-ar fi scoas-o de la naftalină. Duma de stat de la Moscova a ținut să promoveze o lege împotriva propagandei LGBT. Leguitorii susțin că nu vor arde cărțile în piața publică.

Povestea cărții e simplă. În vara anului 1986, Iuri, un tânăr timid de 16 ani, ajunge într-o tabără de Tineri Pionieri din Crimeea. Îi era teamă că se va plictisi în cele câteva săptămâni. Un singur lucru îl înveselește: se îndrăgostește de Volodea, un student de 19 ani, lider al grupului. Toată intriga e țesută pe pericolul aflării relației lor sexuale, care i-ar putea arunca cinci ani în închisoare. La sfârșitul taberei, cei doi se despart. După 20 de ani, Iuri descoperă locul în care a ascuns scrisorile de dragoste. Pleacă în căutarea lui Volodea, dezvăluie The New York Times.

Pe site-ul editurii din Rusia, numele cărții e О чём молчит Ласточка (de ce tace rândunica)

Aceasta este intriga „Vara într-o cravată de pionier”, romanul de debut pentru tineri, scris de adulții Elena Malisova și Katerina Silvanova. Publicat inițial pe un site de fan-fiction, romanul a fost descoperit de Popcorn Books, care are o secțiune pe ficțiunea queer. De la lansarea sa, la sfârșitul anului 2021, cartea a făcut senzație: s-a vândut în peste 200.000 de exemplare, în primele șase luni și a generat hinturi pe TikTok, unde fanii adolescenți au organizat flash mob-uri și au conceput tot felul de produse. Postările legate de roman au atras peste 250 de milioane de vizualizări.

După ce Duma de stat a legiferat în unanimitate de voturi lege care interzice propaganda LGBTQ, mai mulți parlamentari susțin, potrivit New York Times, că nu vor arde literatura care face referire la homosexualitate în piețe publice.

citește și: Rareș Bogdan: Austria negociază în forță

„Vara într-o cravată de pionier”

În spatele normei juridice, așa cum a precizat unul dintre autorii legii, era dorința de a înfrâna „Summer in a Pioneer Tie” și cărți ca aceasta. În mod remarcabil, în mijlocul unui război dezastruos, legiuitorii Rusiei își concentrează furia asupra unui roman pentru adolescenți, comentează autorul NYT.

Zahar Prilepin, un scriitor militant naționalist, a sugerat ca biroul editurii din Moscova să fie incendiat. Nikita Mihailkov, un regizor și un actor important de film, a caracterizat cartea drept o conspirație regizată de un Occident degenerat.

Din graba leguitorului, nu se știe ce anume trebuie cenzurat din publicațiile care promovează literatura de profil.

Când editorii au întrebat dacă prevederile proiectului de lege „propaganda anti-gay” vor elimina aproximativ 50% din toată ficțiunea și non-ficțiunea aflată în circulație în prezent, au fost asigurați de către autorități că nimeni nu se va atinge vreodată de clasicii ruși. Chiar și biografiile gay ale lui Ceaikovski par în siguranță.

Librăriile au început să elimine „О чём молчит Ласточка” de pe rafturi, dar volumele se vând și mai mult pe sub mână

Autoarele scriu la al treilea volum, mai informează New York Times.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Moskvitsch, în locul Renault
Muncitorii ruși din fostele fabrici de mașini occidentale iau în continuare 80 % din salariu
Volkswagen a închis fabrica din Rusia, dar plătește în continuare 80 % din salariile muncitorilor ...