Doar 35 % dintre cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Uncategorized

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind Unirea Republicii Moldova cu România, o treime din cetățenii moldoveni ar vota „pentru”, conform unui sondaj publicat de Institutul de Politici Publice, scrie deschide.md.

Dacă vi s-ar cere să votați cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, ați vota pentru sau contra?

  • 35 % ar vota pentru unire
  • 47,4 % ar vota împotrivă
  • 4,3 % nu ar participa
  • 11,9 % nu sunt deciși
  • 1,4 % nu răspund

Sondajul a fost realizat pe un eșantion 1.132 de respondenți din Republica Moldova. Marja de eroare este de +/- 3%. Nu au fost luați în calcul cei aproape două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova, aflați în diaspora.

N-a venit încă ceasul deșteptării

În luna aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spunea că unirea Republicii Moldova cu România va avea loc atunci „când poporul va spune că vrea acest lucru”, iar același răspuns este valabil și în cazul aderării țării sale la NATO.

„Aceste întrebări ar trebui adresate cetăţenilor. Aceasta (unirea cu România – n.r.) nu se poate întâmpla decât cu sprijinul poporului. Când poporul va spune că vrea, se va întâmpla.

Atâta timp cât oamenii nu vor acest lucru sau nu există o masă critică de oameni care să susţină acest obiectiv, atunci…

citește și: G7 aplică soluția Dragnea la petrolul rusesc: plafonarea

În ceea ce priveşte aderarea la NATO, răspunsul este acelaşi – decizia este la latitudinea cetăţenilor. A fost decizia cetăţenilor când au votat Constituţia”, declara Maia Sandu, potrivit Știri.md.

Anthony Blinken a venit în România pentru a face țara noastră custode al Republicii Moldova, afirma un specialist din intelligence-ul românesc. Peste 90% din necesarul de energie electrică este livrat de Transelectrica, printr-o rută nouă, finanțată de statul român.

Recent, Guvernul Ciucă a acordat un grant de o sută de milioane de euro.
Republica Moldova se situează acum printre primele 25 de țări la nivel global, care respectă drepturile sociale, egalitatea de șanse sau libertatea mass-media, potrivit raportului IDEA. Unii analiști susțin că se instaurează la Chișinău un regim Soros, iar România trebuie să plătească.

2/3 dintre români vor unirea cu Basarabia

Peste 70% dintre români susțin calitatea României de membru al Uniunii Europene, iar trei pătrimi dintre români nu doresc destrămarea Uniunii Europene și vor unirea cu Basarabia, potrivit capitolelor patru și cinci ale sondajului de opinie intitulat „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false” realizat de realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan: Austria negociază în forță
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan rămâne optimist în ceea ce privește aderarea României la Schengen. Prezent ...