PNL: Liberalizarea pieței energiei a adus o investiție americană de 3 miliarde de dolari

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

În urma atacului PSD asupra PNL că din cauza liberalizării pieței energiei prețul a crescut, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor, le-a reamintit acuzatorilor că datorită liberalizării de către liberali este posibilă acum o investiție americană de 3 miliarde de dolari.

Stroe a făcut o scurtă cronologie a întâmplărilor din trecut, în care PSD a reglementat piața energetică, de era să ajungem la procedura de infrigment.

“În 2018, sub conducerea domnului Dragnea, PSD adopta celebra OUG 114, care a dezechilibrat complet piața. A blocat investițiile din energie și tot ce a „reușit” a fost să ne facă mai dependenți de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependență. Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanță care ne-a și adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.

Iar astăzi asistăm la dezinformări menite să acopere o realizare deosebit de importantă pentru țara noastră din domeniul energiei. România va primi un împrumut de 3 miliarde de dolari din partea SUA pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Și aceasta este o reușită de necontestat a președintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei Virgil Popescu. Înțelegem dorința PSD de a se distanța de efectele crizei energetice de la nivel mondial, dar nu intrăm în niciun joc de imagine pe un subiect atât de important. În aceste vremuri de criză internațională, trebuie să asigurăm României stabilitate și o guvernare responsabilă. Acestea este o scurtă poveste pentru cei care știu că graficele nu ascund adevărul absolut și uneori ai nevoie și de context,” a spus purtătorul de cuvânt al PNL, citat de News.ro

Citește și: Oficialii americani critică disprețul lui Zelenski pentru dialogurile de pace

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alin Nica i-a pus deoparte lui Dominic Fritz un tort de aproape o sută de milioane de euro
Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a preluat ieri președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest. ...