Nicolae Ciucă sare în apărarea jurnalistei Boróka Parászka, căreia un extremist maghiar i-a cerut spânzurarea

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Premierul României, Marcel Ciolacu, sare în apărarea  jurnalistei Boróka Parászka, corespondenta din Sfântu Gheorghe a Radio Târgu Mureș, atacată dur de Barna Bartha, reprezentant al partidului extremist Patria Noastră din Ungaria.

„Puteți să o vedeți pe Parászka Boróka, o puteți auzi la Radio Târgu Mureș. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem”, a spus Barna Bartha. Politicianul a mai adăugat: „asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar”.

citește și: Șase parlamentari liberali luptă pentru drepturile pisicilor și câinilor la acces liber în instituții și în mijloacele de transport în comun

Ciucă: un atac grav la adresa valorilor democratice

Premierul Nicolae Ciucă a cerut instituțiilor abilitate ale statului să își exercite atribuțiile legale în acest caz. Declaraţiile politicianului Barna Bartha au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. Potrivit Radio România, o înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rome și a comunității evreiești, este menţionat și numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societății Române de Radiodifuziune.

„Condamn public amenințările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacția Târgu Mureș, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice. Libera exprimare a jurnaliștilor este o condiție de bază a statului de drept și o valoare fundamentală în orice democrație”, a transmis Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook a Guvernului, potrivit Digi.tv.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lucian Heiuș: PNL susține în continuare cota unică
Directorul ANAF, liberalul Lucian Heiuș, susține că PNL nu va renunța la cota unică, așa ...